Pomoc finansowa dla rodziny osadzonego

• Autor wątku Autor wątku 13a
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
barbara89 napisał:
dlatego pytam od tego jest chyba to forum od zadawania pytan. A jezeli nie mam z czego zyc bo rodzice nie beda mnie utrzymywac a pracy nie moge podjac bo mam 2letnie dziecko i nie ma sie nim kto zajac

tak mozesz udac sie do mopsu,ale nie licz na kokosy.

wioletta1234 napisał:
tak mozesz udac sie do mopsu,ale nie licz na kokosy.

dziekuje bardzo:).wiem ze kokosow nie bedzie ale Teraz to kazdy grosz sie liczy

barbara89 napisał:
dziekuje bardzo:).wiem ze kokosow nie bedzie ale Teraz to kazdy grosz sie liczy

Ja mam corke 4 letnia,to zalatwili mi przedszkole,(bo jak skladalam sama,to sie nie dostalam)no i co jakies 2 miesiace dostaje po 300,400 zl.Tez mozesz sie postarac o przyjecie dziecka do zlobka.Tylko lepiej mów prawde co i jak ,poniewaz inaczej na to patrzą.Mozesz jeszcze udac sie do urzedu miasta,gminy o dotacje do czynszu za mieszkanie.Zawsze coś...

Ostatnia edycja:
Ja byłam pytać kuratorkę w sądzie o pomoc ,to powiedziała ,że mogę liczyć na 150 zł w bonach jednorazowo pod warunkiem ,że złożę wniosek ,zaświadczenie z urzędu bezrobotnych że jestem zarejestrowana i z mopsu ,-że nie korzystam z ich pomocy.Kiedy powiedziałam ,że nie mogę się zarejestrować bo od końca marca,po zakończeniu pracy jestem na l4 stwierdziła ,że w takim wypadku nie wie czy pomoc mi się należy.Wydaje mi się ,że lepiej już udać się do mopsu i tam próbować ..

Jeśli wasz mąż przebywa w zakładzie karnym lub areszcie śledczym - możecie skorzystać z funduszu postpenitencjarnego. MOPR-u. Faktycznie kokosów nie ma, ale to zawsze coś - da się przeżyć.

Jeśli chodzi o dokumentacje - wszystkie Urzędy Państwowe wymagają tego - ponieważ jest to niezbędne do przyznania pomocy finansowej. Nie można pobierać z dwóch instytucji na raz. Po trzecie można złożyć wniosek o zasądzenie alimentów od męża, ale też trzeba udokumentować. Na tej podstawie tylko i wyłącznie można dostać pomoc.

mąż może się postarać o płatną pracę i zarobione pieniądze przekazać dla rodziny.

narzeczona J napisał:
mąż może się postarać o płatną pracę i zarobione pieniądze przekazać dla rodziny.

Trudno teraz o płatną pracę w ZK, ale można złożyć pozew o alimenty - to już coś, a nie czekać. Mężowi trzeba wyjaśnić, że to dla dobra dziecka. Pozdrawiam.

Za alimenty można dostać wyrok do odsiadki. Więc nie wiem co korzystniejsze.

Mam takie pytanie mój chlopak przebywa obecnie w zakladzie karnym.Mamy malutkie dziecko ktore ma nazwisko ojca(nie mamy ślubu)czy mogę ubiegać się o zapomoę ponieważ nie pracuję a dziecko ma 5 miesięcy.Jeśli tak to co mi przysługuje?

Jak starac się o jakąkolwiek pomoc finansową jeśli mój narzeczony przebywa w ZK i mamy razem dwoje dzieci w wieku 17 miesięcy i 4 miesiące. Ja jestem oobą bezrobotna i nie mogę podjąć pracy ponieważ mam epilepsje (padaczka)... A mam pomoc z MOPSu 238zł miesiecznie na jedno dziecko. Pomóżcie mi jak mogę sie starac o wieksze dofinansowanie bo mój narzeczony będzie przebywał w ZK jeszcze ponad rok czasu:( a ja i moje dzieci nie dajemy rady utrzumac sie z tej kwoty niestety wydatki na miesiac sa wieksze:(:( Za pomoc z góry dziękuję;)

Czy moge sie starac o jakas pomoc jesli mieszkam z rodzicami moj maz przebywa w zk i mamy male dziecko ja nie pracuje ucze sie jeszcze.

Powrót