Pomoc finansowa na zakup mieszkania

• Autor wątku Autor wątku piotr-k-19
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

piotr-k-19

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Dzień dobry, mam pytanie dotyczące pomocy finansowej na zakup mieszkania, już wyjaśniam jak wygląda moja sytuacja. Niedługo będę miał 2 lata służby, do 2017 roku moja żona była współwłaścicielem małego mieszkania (50%) wraz z mężem swojej mamy (był to jej majątek odrębny). W 2017 roku z przyczyn osobistych swoje 50% własności ofiarowała mu w darowiźnie. Czy mimo tego, że kiedyś żona była już współwiaścicielem nieruchomości mamy szansę otrzymać pomoc finansową ? Obecnie mieszkamy u teściowej i nie posiadamy żadnej nieruchomości. Z góry dziękuję za informację, pozdrawiam

Pomoc finansowa dla funkcjonariuszy sluzby wieziennej na zakup mieszkania, domu.

piotr-k-19 napisał:
Czy mimo tego, że kiedyś żona była już współwiaścicielem nieruchomości mamy szansę otrzymać pomoc finansową ?

Zapytaj funkcjonariusza, który w jednostce zajmuje się tymi sprawami.

Pytałem oczywiście ale niestety chyba nie jest mi w stanie udzielić takiej informacji. Prosiłem już 2 razy o sprawdzenie i szczerze mówiąc nie chce mi się już go 3 raz o to prosić.

piotr-k-19 napisał:
Pytałem oczywiście ale niestety chyba nie jest mi w stanie udzielić takiej informacji.

Składasz wniosek i dostajesz decyzję. W przypadku odmowy idziesz do sądu.
A swoje pytanie powinieneś zadać w innym dziale - ty chcesz wiedzieć, czy byłeś właścicielem mieszkania.

Powrót