pomoc koledzie z WK

• Autor wątku Autor wątku duuuza
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

duuuza

Użytkownik
Odpowiedzi
64
JAK mogę pomóc koledze z WK ?! wydziału kryminalnego
np donosząc mu o jakiś kryminalnych sprawach? zostając informatorem polic. - on wtedy będzie miał jakieś profity z tego??

Profity będą takie, że więcej przestępców trafi za kraty, a obywatelom będzie żyło się bezpieczniej.

ale przepraszam pana a np to że on ma informatora, którego inf się potwierdzają
to on nie będzie z tego tytułu jakoś premiowany?? nagra
dzany? czy ceniony?

Policjant za wykonywanie swoich obowiązków służbowych co miesiąc otrzymuje pensję.

duuuza napisał:
JAK mogę pomóc koledze z WK ?! wydziału kryminalnego
np donosząc mu o jakiś kryminalnych sprawach? zostając informatorem polic. - on wtedy będzie miał jakieś profity z tego??

duuuza napisał:
ale przepraszam pana a np to że on ma informatora, którego inf się potwierdzają
to on nie będzie z tego tytułu jakoś premiowany?? nagra
dzany? czy ceniony?

Hahaha, profity z informatorów to tylko na polskich prawdziwych filmach o policji :)

Zawsze możesz zostać OZI, ale policjantowi żadne profity, oprócz oczywiście premii ale UZNANIOWEJ, nie przysługują z powodu posiadania informatora.:D Ale przynajmniej humor sobie poprawiłem :)

Co to znaczy OZI? A TĘ PREMIĘ UZNAIOWĄ TO W jaki sposób dostać?

Osobowe źródło informacji, w dzisiejszej policji?

Trzeba tak:

Złapać 10 najgroźniejszych terrorystów z najgroźniejszych organizacji świata, np z Al-Kaidy, mając przy sobie resortowe P64 Czak z 6 sztukami zaśniedziałej amunicji, ale zużywając max 2 sztuki bo przydział się skończył, zamiast kajdanek użyć sznurka, bo na kajdanki może nie wystarczyć pieniędzy, a wszystko najlepiej na pieszo, bo w radiowozach sucho, a bilety na samolot za drogie.

Tak poważnie premie uznaniowa jest za uznania skąd mam wiedzieć za co komendant nagrodzi twojego kolegę?

aha dzięki; bardzo go lubię i chciałam jakoś pomóc. pozdrawiam

chciałam żeby mnie dodał do znajomych na fcb ale nie bardzo chce...
ja taki Wielki przetępca i Anioł to chyba dla niego niezbyt dobra them...'znajomość'
szkoda, że życie się tak 'lewo' potoczyło

Iura novit curia napisał:
Osobowe źródło informacji, w dzisiejszej policji?

Trzeba tak:

Złapać 10 najgroźniejszych terrorystów z najgroźniejszych organizacji świata, np z Al-Kaidy, mając przy sobie resortowe P64 Czak z 6 sztukami zaśniedziałej amunicji, ale zużywając max 2 sztuki bo przydział się skończył, zamiast kajdanek użyć sznurka, bo na kajdanki może nie wystarczyć pieniędzy, a wszystko najlepiej na pieszo, bo w radiowozach sucho, a bilety na samolot za drogie.

A już miałam zaproponować Ci swoje usługi jako informator. W końcu dużo obracam się w środowiskach przestępczych i coś tam wiem. Premią podzielilibyśmy się po połowie. Ale widzę, że nic z tego. Nie ten kaliber :(

Finister napisał:
A już miałam zaproponować Ci swoje usługi jako informator. W końcu dużo obracam się w środowiskach przestępczych i coś tam wiem. Premią podzielilibyśmy się po połowie. Ale widzę, że nic z tego. Nie ten kaliber :(

heheheh dobre ;) a słyszałam żed skarb państwa opłaca takich informatorów...
a zresztą skoro sie tam obracasz to chyba wieksze zyski pieniężne możesz uzyskać niż taki tam policyjne grosze...pozdr

Dzielić się informacjami możesz, ale 0 dzielone na 2 to chyba nadal zero:), ale co ja tam wiem jestem policjantem więc umiem tylko czytać i pisać, liczeniem zajmuje się dochodzeniówka :D

Bo ja taka dziwna jestem i wolę współpracować z Policją niż z przestępcami. Za długo by tłumaczyć ...

To do duuużej było.

Ostatnia edycja:
Finister napisał:
Bo ja taka dziwna jestem i wolę współpracować z Policją niż z przestępcami. Za długo by tłumaczyć ...

To duuużej było.
to wytłumacz chetnie poczytam. :)
to oni (przestępcy ) nie widzą że chcesz z
Police współpracować? - TO LEPIEJ IM NIE MÓW!!!;)

Oni doskonale wiedzą, że ja z Policją współpracuję :)

Może inaczej, to Policja współpracuje z Tobą :)

Custos Legum napisał:
Albo długopis.

Zapomniałeś że, policja kryminalna to inna policja, ma inne uprawnienia i nie potrzebuje długopisów bo ma już komputery... Boże jak możesz tego nie wiedzieć... WSTYD!:D

Iura novit curia napisał:
Zapomniałeś że, policja kryminalna to inna policja, ma inne uprawnienia i nie potrzebuje długopisów bo ma już komputery... Boże jak możesz tego nie wiedzieć... WSTYD!:D

Tak, i jeżdżą w cywilnych ubraniach i łapią największych bandytów w mieście. Wiem, bo oglądałem ''Patrol" i kolega mi mówił :D

Myślę że nie warto wyprowadzać ludzi z błędu, tak to się chociaż bardziej boją zwiadków ;)

Powrót