M
Moniak
RE: Wniosek do sądu o udzielenie pomocy postpennitencjarnej.
Połączyłam wątki, proszę się jeszcze zapoznać z wcześniejszymi postami.
Połączyłam wątki, proszę się jeszcze zapoznać z wcześniejszymi postami.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
wbeatn napisał:Witam.
4 czerwca br. zostalem zwolniony po odbyciu całej kary na wolność. Jak słyszałem od kilku współosadzonych mam możliwość starania się o pomoc ze strony sądu w sprawie udzielenia mi jednorazowej pomocy materialnej w postaci bonów spożywczych bądź pieniedzy. Zgłosiłem się w sądzie do kuratora i dowiedziałem się, że owszem mam prawo się o to starać i w związku z tym powinienem napisać wniosek do sądu o udzielenie mi takiej pomocy w którym powinienem zamieścic informacje na temat tego ile potrzebuje, na co przeznacze otrzymaną pomoc. Nigdzie nie potrafie znaleść wzoru takiego pisma. Sam nie wiem jak zacząć jest ktoś może kto mógłby mi udostępnic jakis wzór ? Bądź podzielić się doświadczeniem. Wiem tylko tyle, że jutro mam się pojawić w sądzie z napisanym wnioskiem, świadectwem zwolnienia i ewentualnymi papierami na temat mojego zarejestrowania się w urzędzie pracy. Z góry dziękuje!