Pomoc prawna rodzinna

• Autor wątku Autor wątku Agnes8899
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Agnes8899

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Byly partner i ja mamy 1,5 rcznego synka. Partner w zeszlym roku zostawil nas, nie placil nic , nie odwiedzal synka( 6-10mies) nie interesowal sie wogole. Popadl w alkoholizm ,konflik z prawem(wiele razy zamkniety na 24h, pozniej skazany za jazde po % i bez prawka na 1,5 miesiaa wiezienia) . Kiedy wyszedl z wiezienia pozwolilam mu wroic bo obiecal poprawe jednakz znow zaczynal miec problemy z alkoholem (posiadam dowod ze sam sie przynzlaje ze ma z tym problem) i znow go wyrzucilam z domu w sierpniu. We wrzesniu zostal skazany przez Sad Najwyzszy w UK za pobicie (na te rasistowskim) i dostal obroze na noge. Dzieckiem sie nie interesuje wogole , bierze malego na sama niedziele ale moj 2 syn mowil jak z nim byl, ze wogole sie nim nie zajmuje tylko dziadkowie. Ogolnie ma wywalone na synka. Do mie wypisuje obrazliwe teksty(zgloszone na policje i ma zakaz kontaktow ze mna). Cy na tej podstawie(przeszlosci itp) moglabym wniosokowac aby dziecko bylo tylko odwiedzane u mnie w domu abym miala oko co sie z nim dzieje albo u niego ale tylko w obecnosci kogos? Syn mi pada w samodzodzie o 18 i spi 13-14 h bo on w dzien nie potrafi nawet go polozyc. Wrocil np z brudna pieluszka itp a Ostatio od jego dziadka bardzo smierdzialo alkoholem itp. Nie hce by 1,5 rozny syn byl w takim towarzystwie....

Powrót