Pomoc prawna

• Autor wątku Autor wątku dietrich81
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dietrich81

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
Kancelaria prawna w Berlinie ma reprezentować daną osobę bezrobotną przed sądem przeciwko Jobcenter, po wydaniu decyzji odmownej Arbeitslosengeld II.
Jaki to dokładnie ma być wniosek, i gdzie z kolei kancelaria go składa, aby uzyskać pieniądze za jej usługi?

To wszystko powinna wiedziec Kancelaria Adwokacka.Jeśli kancelaria nie wie, gdzie trzeba złożyć wniosek, to raczej bym nie chciała z usług tej kancelarii korzystać.

dziękuję Nika, ale sprawa wygląda odrobinę inaczej, mianowicie kancelaria zajmowała się moją sprawą od marca do października 2014 i od listopada 2014 miała podjąć kolejne kroki, tylko wówczas mięli zmianę kadry prawnikiów i w styczniu br dowiedziałem się że ja musiałem nie dostarczyć im dokumentów pod koniec listopada 2014, bo nic nie mają. To że w kancelarii mięli sajgon, nie znaczy, że ja mam ponosić za to konsekwencje. Pytam o miejsce złożenia wniosku w Berlinie, dokąd się udam i jeśli z końcem listopada składali coś takiego w moim imieniu, wówczas mam dowód, że jednak moje dokumenty dostarczyłem

To właśnie Ci piszę, zapytaj w Kancelarii, gdzie został złożony taki wniosek. Przeciez piszesz, że od marca do października 2014 zajmowali się już Twoją sprawą. Według mnie ta kancelaria nie jest poważna. Założę się, że to polska kancelaria w Niemczech. Niemiecka by takich zaniedbań nie popełniła. Przecież od 2014 roku do stycznia 2017 minęły ponad 2 lata i przez ten czas nie zostało nic załatwione. Klęska:( Mało tego, zaginęły dokumenty Twoje!!!

dobrze piszesz, w takim razie przed jakim sadem moge wytoczyc sprawe kancelarii?

wydział cywilny ok thnx, z góry trzeba zapłacić za pozew?

Powrót