pomoc w napisaniu prośby o wydanie dokumentu

• Autor wątku Autor wątku picia78
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

picia78

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam wszystkich.
Mam taką prosbe . dotyczaca napisania dokumentu do wydzialu komunikacji w niemczech.
potrzebuje zaswiadczenia o wyrejestrowaniu samochodu potrzebnego do rejestracji w polsce
posiadam dokumenty Brief oraz informacje o wymeldowaniu co wedle nowych przepisow jest niewystarczajace . powiedziano mi ze musze pozyskac z urzedu komunikacji w niemczech odpowiednie zaswiadczenie dotyczace wyrejestrowania samochodu. prawdopodobnie jest taka mozliwosc tyko ja nieiwem co i jak
prosze o jakis wzor lub ewentualne linki badz firmy zajmujace sie tym pozdrawiam piotr

takie pytanko, wymeldowanie jest na osobnej kartce czy tylko zaznaczone w briefie?

data wyrejestrowania jest takze w briefie
ale tym kur... urzędasom nie pasujeoni maja swoje przepisy i koniec ma byc oddzielnie z urzedu kiedy wyrejestrowany i co sie stalo z dowodem rejestracyjnym czy zabrali , czy zgubiono czy ukradziono takie potwierdzenie potwierdzenia ktore juz mam
absurd tak tylko moze byc w polsce

potrzebuje zaswiadczenia o wyrejestrowaniu samochodu potrzebnego do rejestracji w polsce
Czy samochód jest jeszcze zarejestrowany w Niemczech i ma jeszcze tablice.
Czy masz niekompletne dokumenty do których brakuje wymeldowania.

samochód jest wyrejestrowany w niemczech ale nie mam potwierdzenia co sie stalo z dowodem rejestracyjnym a mam to w kwicie o wymeldowaniu auta
to jest jakas paranoja kolo sie zamyka wymagaja papierka ktory mam tylko na drugim oddzielnym papierze czy ktos to roumie ?:) popieprzone

złuż dokumenty pracownik nie ma prawa odmówić ich przyjęcia jeżeli to zrobi złuż skargę na niego i złóż swoją drogą dokumenty w sekretariacie poczekasz troche z rej. ale moim zdaniem masz wymagane dokumenty.
Rozumiem oczywiście, że to wyrejestrowanie jest takie jak kidyś w niemczech wystawiali.

to jest jakas paranoja kolo sie zamyka wymagaja papierka ktory mam tylko na drugim oddzielnym papierze czy ktos to roumie ? popieprzone
Kupując samochód w Niemczech powineś wiedzieć że potrzebujesz wszystkie oryginały duży bryf i mały bryf wymeldowanie pojazdy i umowę kupna –sprzedaży pojazdu w 2 językach. Gdy któryś dokument został zagubiony będziesz miał problem w otrzymaniu kopi
niech załatwia to sprzedający.
http://forumprawne.org/niemcy/399-problem-z-wyrejstrowaniem-auta-z-niemiec.html

widzisz ja slyszalem ze mozna wyslac do wydzialu komunikacji w niemczech prosbe o wydanie takiego dokumentu i myslalem ze ktos mi w tym pomoze moze ktos pisal bo wiem ze wydaja za prosba od reki i nawet wysylaja

ten dokument nie został wydany bo nie byl potrzebny wedle polskich przepisów ktore sie zmienily wydano dowod wymeldowania
ale nie wydano dowodu potwierdzajacego co sie stalo z dowodem rejestracyjnym co wczesniej nie bylo wymagane
a temu prosze o pomoc bo wiem ze mozna ten dokument zalatwic tylko potzrbuje kogos kto moze by juz przezywala taka historie

też można, ale jeżli tak chcesz zrobić to idż to tłumacza niemieckiego i on Ci napisze krótkie pismo i będzie bez problemu

Witam mam ten sam problem mam tylko jeden bryf dokladnie 2 czesc ta duza a kazali w wydziale komunikacji zdobyc z Niemien maly bryf . jak to zdobyc??

Powrót