Pomoc w napisaniu sprzeciwu

• Autor wątku Autor wątku DamianP1989
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A możesz mi powiedzieć czy to co mi sąd przysłał to jest wyrok do zapłaty czy mam sie tylko sprzeciwić, bo tak jest napisane, że trudno mi to zrozumieć

DamianP1989 napisał:
A możesz mi powiedzieć czy to co mi sąd przysłał to jest wyrok do zapłaty czy mam sie tylko sprzeciwić, bo tak jest napisane, że trudno mi to zrozumieć
to co sąd przysłał jest to zobowiązanie do złożenia sprzeciwu w terminie 14 dni od otrzymania tegoż zobowiązania w tym że sprzeciwie zgłaszasz zarzuty oraz wnosisz wnioski a tak że wskazujesz dowody na poparcie swoich twierdzeń. Ponieważ nie wiem co jest w aktach sprawy a dokładnie co powód napisał w uzasadnieniu pozwu i jakie załączniki dołączył do pozwu, trudno mi coś więcej powiedzieć ty znasz sprawę szerzej.

W lutym dostałem nakaz do zapłaty od e- sądu i odesłałem im:
" W imieniu swoim składam sprzeciw od nakazu zapłaty w postępowaniu upominawczym jednocześnie wnosisz o uchylenie nakazu zapłaty w całości gdyż nie zgadzasz się z tym nakazem zapłaty wydanym przez SR w Lublinie"

W dni wczorajszym dostałem pismo od sądu w moim mieście.

I teraz im odpisać im, że rzekomy debet ( na koncie które nie mogło mieć debetu) jest przedawniony?

Dodam, że rzekomy dług chce ode mnie ściągnąć GetBack

Ostatnia edycja:
DamianP1989 napisał:
W lutym dostałem nakaz do zapłaty od e- sądu i odesłałem im:
" W imieniu swoim składam sprzeciw od nakazu zapłaty w postępowaniu upominawczym jednocześnie wnosisz o uchylenie nakazu zapłaty w całości gdyż nie zgadzasz się z tym nakazem zapłaty wydanym przez SR w Lublinie"

W dni wczorajszym dostałem pismo od sądu w moim mieście.

I teraz im odpisać im, że rzekomy debet ( na koncie które nie mogło mieć debetu) jest przedawniony?

Dodam, że rzekomy dług chce ode mnie ściągnąć GetBack

skorzystaj z linku który podrzuciłem w #2 - tam umieściłem sprzeciw w całości resztę musisz wypełnić sam jak dane osobowe, adres, nazwę powoda, sygn akt, sąd,

Powrót