Pomoc w sprawie sprzedaży.

• Autor wątku Autor wątku Monikaws
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Monikaws

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Ostatnio podpisałam sie nieprzeciętną głupota i naiwnością, dlatego teraz poszukuje wsparcia na forum.

Chciałam sprzedać używany, drogi telefon. Dodałam ogłoszenie za pośrednictwem Facebooka i już następnego dnia znalazłam osobę chętna do zakupu.
Umówilam sie z tym człowiekiem w miejscu publicznym. Chłopak obejrzał telefon i zgodził sie na ustalona stawkę (1400 zł). Dostał ode mnie telefon, pudełko i kartę gwarancyjna. Na moich oczach zrobił przelew (przez telefon). Niestety nie patrzyłam w ekran telefonu. Na maila wysłał mi potwierdzenie przelewu chwile pózniej. No wiec pieniądze wieczorem miały być na moim koncie i sprawa miała sie zakończyć.

Niestety, to było w środę, w piątek nadal nie miałam pieniędzy na koncie wiec skontaktowałam sie z chłopakiem. Odpisał mi, ze w najbliższym wolnym momencie to sprawdzi i odpisze. Wieczorem dał znak, ze bank cofnął mu przelew i wykonał go po raz drugi. No nic, poczekalam do poniedziałku (z nadzieja, ze przelane tak długo idzie). W poniedziałek nie było pieniędzy nadal. Ponownie skontaktowałam sie z kupującym by dostać wiadomość, ze ma problemy z bankiem i następnego dnia przywiezie mi gotówkę wieczorem. Oczywiście we wtorek wieczorem kontakt z nim był utrudniony. Odrzucał połączenia, no ale w końcu odebrał i stwierdził ze jest uczciwy bo sie ze mną kontaktuje (ok, może i tak) a pieniądze odda mi jutro na spokojnie. Następnego dnia dostałam wiadomość, ze ma zablokowane konto i nie może wypłacić środków, ze może jutro. Wczoraj dostałam kolejna wiadomość, ze jutro. Dziś nawet sie z nim nie kontaktowalam, bo chyba wiem co usłyszę, ale zaczynam sie denerwować czy w ogóle dostanę pieniądze?

Co w takiej sytuacji mogę zrobic? Przez moja wiarę w ludzi nie podpisałam z nim żadnej umowy... Potrzebuje tych pieniędzy, czekam już ponad tydzień, a to nie jest mała kwota.

P.s. Jeśli niewłaściwy dział przepraszam, nie znam sie na forach, a wole spytać ludzi zanim podejmę jakiekolwiek środki.

Powrót