Pomoc z konsulatu dla więźnia w Anglii

• Autor wątku Autor wątku Kiczka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kiczka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Jakiego rodzaju wsparcia/pomocy może udzielić Konsulat Polski w Anglii tymczasowo tam osadzonemu? Syn został aresztowany we wrześniu, sprawę będzie miał dopiero w lipcu. Jego adwokat był u niego jedynie dwa razy. Czego możemy oczekiwać od Konsulatu? Jak na razie otrzymaliśmy stamtąd tylko informację o aresztowaniu.

Kiczka, nie wiem co Ci doradzić, ale na Twoim miejscu próbowałabym się dowiedzieć na własną rękę. Spróbuj tam zadzwonić, może udzielą Ci informacji na ten temat. :ok:

Do Konsulatu dzwoniłam wielokrotnie. Podobno czekają na list od syna i dopiero wówczas mogą coś zrobić. Tylko, że on wysłał już list, a tu ciągle cisza. Właściwie nie wiem czego mogę od nich wymagać. Słyszałam, że oni mogą wiele zdziałać, tylko jak to spowodować? Dziękuję za wszystkie podpowiedzi Moniak.

Ogolnie z aresztów listy idą bardzo długo nawet jak są do sądu czy innych instytucji to może i w waszym przypadku tak jest. Cierpliwości :ok:

syn wiadomości wysyłał parę miesięcy temu ,a oni nie wiem na co czekają.Dziękuje za odpowiedz Barbie. :roza:

[cytat="Kiczka":3lxalx3a]syn wiadomości wysyłał parę miesięcy temu ,a oni nie wiem na co czekają.Dziękuje za odpowiedz Barbie. :roza:[/cytat:3lxalx3a]
powiem ci inaczej ... oczywiscie jak to mają w zwyczaju nasze konsulaty mają naszych obywateli w D...pie więc niedziw sie ze tak jest , to poprostu Polski konsulat :roll:

sama wiesz jak jest u nas w kraju , ważne żebyś płaciła podatki to ewentualnie komornik niesiądzie na ciebie! sam czasami sie wstydzę ze urodziłem sie polakiem :roll:

Powrót