Pomocy!!! 0% za wypadek przy pracy !!!

• Autor wątku Autor wątku gizmogg
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gizmogg

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Jestem tu proza pierwszy będę pisał krótko i na temat.
Pracuje na własnej działalności i przy wykonywaniu zlecenia skręciłem staw skokowy lewy (skręcenie kostki ) 3 miesiąca na zwolnieniu w tym 2 tygodnie rehabilitacji, ból nogi i marna kasa za chorobowe. Po wyleczeniu noga boli przy długich dystansach i na zmiany pogoda czy mrozu. Złożyłem do ZUS-u wiosek o jednorazowe odszkodowanie. Zostałem wezwany na komisje i lekarz orzecznik ZUS orzekł 0% uszczerbku na zdrowie według tabeli - ''tak powiedziała''. jak się mam odwołać, co trzeba napisać, czy to jest możliwe żebym dostał 0%. POMOCY PILNIE:!::!::!: :(

Swoje dane: data:

Komisja Lekarska ZUS - Sprzeciw

Chciałbym wnieść sprzeciw do Komisji Lekarskiej ZUS na orzeczenie lekarza orzecznika ZUS w sprawie procentowego uszczerbku na zdrowiu spowodowanego skutkami wypadku.
Według mnie oraz przedstawionej dokumentacji medycznej pani doktor (podać kto wydał decyzję) przyznała zbyt niski próg procentowy. Powołała się jedynie na.... (podać na co), a moje obrażenia udokumentowane medycznie są znacznie szersze.

Proszę o wyznaczenie mi terminu oraz możliwość przybycia na jeszcze jedną komisję lekarską.

Z poważaniem
(podpis)

Sprawa dotyczy (podać numer akt)

Pozdrawiam
M.

Masz na to 14 dni.

dzięki bardzo za pomoc!!!!!!! :D trochę mniej walki z ZUS-em

Powrót