B
brawkaa
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 18
Witam. Bardzo proszę o poradę czy w ogóle mogę jeszcze liczyć na jakieś rozsądne rozwiązanie. Sprawa jest dla mnie bardzo ważna gdyż dług na jaki opiewa wezwanie jest dla mnie nie do spłacenia do końca życia. Ale od początku. Miałam kartę kredytową której nie spłaciłam z powodu ogromnej plajty w biznesie. Umowa zawarta była w 2000 roku, tytuł wykonawczy z 2004 roku i klauzula wykonalności również. W latach 2005-2013 komornik prowadził egzekucję i była on nieskuteczna a w dniu 24.01.2013 postepowanie zostało umorzone i dokumenty wróciły do banku. W dniu 26.01.2016 nastąpiła cesja na ***.( czy to już nie było przedawnione BTE) Pominę kwoty bo jest w setkach tysięcy. Cała korespondencja przychodzi na adres zameldowania pod którym nie mieszkam od 15 lat. Część dokumentów była odbierana przez rodziców, część nie. Tydzień temu ponownie przyszło pismo od *** pt. Wybierz sam; egzekucja komornicza czy rozwiązanie polubowne. *** już raz w latach 2016-2017 prowadziło egzekucje z konta poprzez komornika a ja nie mam żadnych dokumentów gdyż przebywałam okresowo za granicą. I teraz nie wiem czy mają już sądowy nakaz zapłaty po sprawie do której nie wniosłam sprzeciwu i na tej podstawie mnie straszą . Co mogę zrobić w takiej sytuacji. Bardzo proszę o porady bo chciałabym w końcu jakoś tą sprawę załatwić. Z góry dziękuję
moderacja
moderacja
Ostatnią edycję dokonał moderator: