Pomocy...Czy moge sie wyprowadzić ?

• Autor wątku Autor wątku KarolinaKonrad
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jedno jest pewne - biorąc pod uwagę twój młody wiek na początku będzie wam ciężko jak diabli. Marne szanse, że poradzicie sobie bez wsparcia dalszej rodziny. Nie warto więc palić za sobą mostów i uciekać.

Teraz jest miłość a po narodzinach zaczną się obowiązki, nie przespane noce, opieka nad dzieckiem, obowiązki domowe, sama możesz nie podołać więc pomoc rodziców może być Ci potrzebna.

Przemyśl wszystko jeszcze raz i nie podejmuj pochopnie decyzji...Jeżeli się Wam nie uda to cierpieć będziesz już nie tylko Ty...ale także niewinna istotka...
Wiem...że pewnie myślisz..." eeee tam puste gadanie...co my tam możemy wiedzieć " - obyś tylko kiedyś nie wspominała naszych słów...

Decyzja należy do Ciebie...Powodzenia

Jeśli jesteś faktycznie w ciąży, to najważiejsze aby to niewinne dzieciątko nie doznało krzywdy.

askirkov napisał:
Jedno jest pewne - biorąc pod uwagę twój młody wiek na początku będzie wam ciężko jak diabli. Marne szanse, że poradzicie sobie bez wsparcia dalszej rodziny. Nie warto więc palić za sobą mostów i uciekać.
Popieram, tym bardziej, że mama zawsze pomoże przy wnuczęciu. Porozmawiaj z mamą na spokojnie, bez taty mama popłacze, ale zrozumie. Najważniejsze, abyś miała wsparcie rodziny bo chłopak dziś jest, a jutro nikt nie wie. Może się faktycznie kiedyś okazać, że największym wsparciem są rodzice.

KarolinaKonrad napisał:
Witam nazywam sie Karolina i mam 16 lat.
Zwracam się tu bo mam kilka pytań.
Mieszkam od roku w Holandii , poniewaz moj tata tu ma prace .
Niestety moj tata ma nieco staroswieckie zasady i ostry rygor w domu.
Od roku nie ma dnia bym sie z Nim nie klocila..
Mam Chłopaka ktory mieszka w Polsce i ma 23 lata prawie 24..
Prace stałą choc chce zrezygnowac z Niej By przyjechac do Mnie do Holandii..
Jestesmy ze Sobą od dwóch lat , zdarzaly sie rozstania ale uznalismy ze za duzo dla Siebie znaczymy .
Na 85% jestem w ciazy...
Chce sie wyprowadzic domu i zamieszkac z chłopakiem...
Czy jest to mozliwe i jakie sa szanse ze sie ida?
I jakie musimy spelniac warunki by sie udalo a co najwazniejsze od kiedy moge zamieszkac z chlopakiem..moge od razu czy musze czekac na wyrok sądu ?

no a co już zrobisz jak urodzisz dziecko, bez wykształcenia i bez pieniędzy?, co zrobisz jak chłopaczek zostawi ciebie, bo przestraszy się dziecka? Wrócisz do tatusia albo do mamusi pod spódnicę? Opanuj się dziewczyno bo skończysz źle.

Jak jesteś w ciąży musisz porozmawiać z rodzicami i jak chcecie rozwiązać ten "problem"

Dziekuje za głupie kom -.-
O chłopaka sie nie martwie bo jesteśmy juz sporo razem...
Gotować potrafię i mój chłopak dobrze o tym wie bo sama mu czasami gotuje...
Pracuje w finansach więc tez nie jest źle..
Dzieckiem potrafię sie zająć bo robiłam jako niania więc nie ma z tym problemu...
I to nie jest tak ze chce dziecko bo chce zrobić rodzica na złość...wcale tak nie jest...poprostu są przeciwni temu...:/

Ślub w Holandii w wieku 16 lat

Witam ...
Zwracam sie z pytaniem czy dozwolone jest w Holandii zawarcie małżeńswa w wieku 16 lat. Jeżeli jedno z Nas posiada zameldowanie :*

RE: Ślub w Holandii w wieku 16 lat

KarolinaKonrad napisał:
Witam ...
Zwracam sie z pytaniem czy dozwolone jest w Holandii zawarcie małżeńswa w wieku 16 lat. Jeżeli jedno z Nas posiada zameldowanie :*

Moje marzenie ślub in the Holland :)

Zatem, aby być razem i zamieszkać razem musicie mieć zgodę na ślub
Powodzenia

Pytam sie czy mozna a nie jakie kto na marzenia -.-

KarolinaKonrad napisał:
Pytam sie czy mozna a nie jakie kto na marzenia -.-

Daruj sobie ten sarkazm...

I może troszeczkę więcej szacunku do innych użytkowników...
Jeżeli chcesz się dowiedzieć jakie jest prawo w innym kraju to wybrałaś nie ten dział.
Równie dobrze to pytanie mogłaś zadać w poprzednim temacie w którym także Ci odpowiadaliśmy...

http://forumprawne.org/prawo-rodzinne-opiekuncze/451015-pomocy-czy-moge-sie-wyprowadzic.html

Przeniosłam wątek do innego działu, ponieważ prawo polskie tu nie obowiązuje.

Powrót