Pomocy!!nowi właściciele

• Autor wątku Autor wątku Edyta88
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
E

Edyta88

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam. Mam problem,ojciec zadluzyl sie po uszy zabrali nam juz jeden dom i samochody,drugi dom jest mojej matki,tzn zameldowana tam jest moja babcia moj dziadek ja,rodzeństwo ,matka i jej brat. Okazało się że dom także został wystawiony na licytacje i ktos go kupił! Co najgorze właściciel pojawił się i kazał mi się wynieść z góry na dół,kazał także wszystkie meble znieść na doł gdzie nie ma w ogole miejsca,nie mówiąc o tym że nie wiem jak sie pomieścimy w trzech pokojach na dole (z czego jeden to salon) ja matka,dziadek i rodzeństwo. Na górze na okres letni ma podobno zamieszkać córka właściciela(na górze sa dwa pokoje i łazienka). Czy ten Pan ma prawo mi grozić i kazać znosić wszystko na dół?Jakie jeszcze ma prawa,a jakie prawa mam ja? Prosze o pomoc i szybka odpowiedź. Z góry serdecznie dziękuje.

Aha,chciałąm zaznaczyć że rodzice sa po rozwodzie,więc także nie rozumiem dlaczego zajęto jej dom.

Właściciel ma również prawo żądać opłacania czynszu.

witam :) moja sytułacja wygląda tak " jest własciciel który zadłuzył mieszkanie które ja wynajmuje ..teraz sie okazało ze ten zadłuzony sprzedał to mieszkanie razem z długami ..nowy własciciel przyszedł 1,5 roku temu obejrzał mieszkanie i powiedział ze jest nowym włascicielem .. nie podpisalismy zadnej umowy do tej pory a on che zebym mu zapłaciła czynsz .. czy bez podpisania umowy ja musze mu płacic czynsz ???czy dopiero od momentu podpisania umowy ?? on mi kaze płacic długi poprzedniego własciciela :( za odpowiedz dziekuje

No i po co ten dubel. W lokatorkim juz masz temat.

Ten zamykam

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót