Pomocy Play nie rozwiązało umowy celowe oszustwo czy pomyłka?

• Autor wątku Autor wątku Oczywisty
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

Oczywisty

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam
Dostałem dziś nie miłe zawiadomienie przed sądowe do zapłacenia 110złotych z tytułu nie wywiązania się z umowy z Play.(umowa na czas nieokreślony)

Jak się okazało mam nie zapłacone rachunki za październik, listopad, grudzień dalej usługa została zablokowana.
Nic w tym dziwnego by nie było tylko ja przenosiłem 2 numery do innej sieci we wrześniu jak się okazało przeniesiony został jeden.Ponieważ jak mi pan powiedział "pierwszy numer" został zgłoszony z dniem 1.9.14r natomiast drugi został zgłoszony dnia 1.9.14r potem anulowany, a następnie znowu zgłoszony i znowu anulowany(sytuacja nie miała miejsca).

Po długich przemyśleniach przypomniało mi się, że była następują sytuacja wszystko załatwiała sieć do której chciałem się przenieść
"numer pierwszy" prośba o przeniesienie dnia 10.10.14r złożona dnia 1.9.14r
"numer drugi" prośba o przeniesienie dnia 10.10.14r złożona dnia 1.9.14r (okazało się, że pomylona została data i dostałbym kare za wczesne zerwanie bez miesiąca wypowiedzenia więc wysłałem prośbę o anulowanie). Następnie, aby nie było zamieszania wysłałem dnia 2.9.14r prośbę o przeniesienie 10.10.14r. i tak zostało.

Dziś straszą mnie sumą oraz karą plus wpis do dłużników. Ja nie mam zamiaru płacić za ich pomyłki celowe lub nie. Jakie mam szanse wygrania tej sprawy, bo po ty co słyszę jak dzwonie mam zapłacić i koniec, a potem rozwiązać umowę. Jednak złożyłem wypowiedzenie 1.09.14r i anulowałem potem złożyłem 2.09.14r i nie anulowałem.Więc mają tylko mój jeden dokument o anulowaniu.

Gdzie mogę szukać pomocy chce uczciwie załatwić tą sprawę i nie być oszukanym przez tą sieć.

P.S. Nie dostałem wcześniej, żadnych ponagleń tylko nagle wezwanie przedsądowe. To chyba też nie fair moim zdaniem.

Powrót