Pomocy :( Pobicie świadek ?

• Autor wątku Autor wątku debiutant
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

debiutant

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Dzień dobry.Mam pewną niejasną sytuacje mianowicie na imprezie na której byłem doszło do bójki między kilkoma osobami ja nie brałem w tym udziału nawet słowa nie powiedziałem na miejsce naszej imprezy wpadła grupa ludzi doszło do przepychanek i nieszczęśliwie jeden z "obcych" upadł po kopnięciu w głowę.Powtarzam ja w tym nie uczestniczyłem.
Jak można się dowiedzieć czy na miejscu była policja i czy była karetka ?
Nie mam pojęcia a jestem ciekawy co się stało temu człowiekowi :(

Obawiam się że mnie jakoś ta sprawa dotknie a ja niewinny nawet w 1 % pomocy ...

Nie można, chyba, że kmtoś z uczestników powie...

A te osoby, miedzy ktorymi doszlo do bojki to jacys twoi znajomi?Byc moze zostaniesz wezwany na swiadka, jezeli sprawa trafila na policje.

no więc tak to moi znajomi byli.Działo się to jakieś 20 dni temu czy do tej pory byłoby coś wiadomo o zgłoszeniu tej sprawy na Policję ? czy do Prokuratury ? jak teraz może wyglądać dochodzenie "sprawiedliwości" przez poszkodowanego trafił do szpitala i wyszedł po 4 dniach ? Oskarżenie prywatne ? termin przedawnienia 3 lata ?

Przecież to jest gdybanie i to po całej lini. Jeśli nie wiemy nawet czy ten osobnik poszedł na policje albo czy policja została wezwana na miejsce zdarzenia. Potem czy odpowiedzą za udział w bójce, albo jakiś uszczerbek na zdrowiu... (zob. art. 158 i wcześniejsze KK).

Najlepiej idz się zapytać zainteresowanych a nie martwić się na zapas. Bo szukanie sensacji to też nei wyjście.

I jezeli nic nienzrobiles to nie masz sie zego obawiac.A nikt nie jest tu w stanie przewidziec co z ta sprawa sie bedzie dzialo.

Powrót