POMOCY!!! poszukiwany za granicą?

• Autor wątku Autor wątku suluyarman
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

suluyarman

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
prawdopodobnie zostalem oskarzony o udzielanie lub sprzedaz narkotykow ale to sie stalo po moim wyjezdzie za granice. akt oskarzenia wydala prokuratura. nigdy nie bylem karany i taki czyn nie mial miejsca lecz obawiam sie ze po przyjezdzie do polski sad moze mnie wsadzic na tzw sankcje. pytanie jest takie czy bedac z granica moge udzielic wzglad do moich akt prawnikowi i czy jestem takze poszukiwany poza granicami polski.

z gory dziekuje.

[cytat:1t9hkdsg]
pytanie jest takie czy bedac z granica moge udzielic wzglad do moich akt prawnikowi
[/cytat:1t9hkdsg]
tak- najlepiej jest wysłać kogoś z rodziny aby udzielił pełnomocnictwa adwokatowi w Polsce w pana sprawie i taki adwokat dostanie wgląd do akt- jeśli takie są i sprawdzi o co chodzi.
[cytat:1t9hkdsg]
czy jestem takze poszukiwany poza granicami polski.
[/cytat:1t9hkdsg]
takiej informacji nikt- poza policją-nie jest panu w stanie udzielić

policja poinformowala rodzicow ze jestem poszukiwany w polsce ale chcialbym wiedziec czy w sprawie na tak mala skale moge byc poszkiwany rowniez za granica

Trudno powiedzieć- nikt nie ma dostępu do policyjnych baz danych- nie można dać gwarancji, że nie jesteś poszukiwany również za granicą...

dzieki za slowa otuchy... hehe

a w sprawie sankcji.mozna ja jakos uniknac

Moja rada- wziąć adwokata aby sprawdził na jakim etapie jest postępowanie.
[cytat:1um2twl0]
a w sprawie sankcji.mozna ja jakos uniknac
[/cytat:1um2twl0]
Możliwe, że prok wcale nie miał zamiaru stosować sankcji ale tego nie wie nikt poza nim samym- chyba lepiej się go nie pytać :lol:

mam nadzej ze wsyzstko bedzie ok. dzeki za pomoc

Powrót