pomocy-pozbawienie władzy rodzicielskiej

• Autor wątku Autor wątku troljanina
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

troljanina

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam serdecznie.
Proszę o pomoc.
Mianowicie,mieszkam z dzieckiem od 7 lat za granicami Polski.Mam rozwód z mężem i on ma ograniczone prawa rodzicielskie.Jest osobą karaną chyba 4 krotnie.
Teraz przypomniał sobie ze chce się widywać z dzieckiem,były mąż nie wie ze przebywam za granicą.
Nie pozbawiłam Go całkowicie praw rodzicielskich bo nie było mnie na to stać a po drugie myślałam że tak mu wygodnie,bo się nie odzywał.Alimenty są zawieszone bo dostawałam od RP a on nigdy nie płacił.
pytanie jest moje: jak mogę go teraz pozbawić praw i czy w ogóle jest to możliwe?
Czy on nie oskarży mnie o to że porwałam dziecko?

Możesz w irlandzkim sądzie uzyskać zakaz zbliżania się do dziecka i wcale bym się nie zdziwił, gdybyś po udokumentowaniu kryminalistycznej przeszłości ojca dziecka i jego braku zainteresowania, taki zakaz uzyskała. :cool:

Chce widywać się z dzieckiem ? .....bardzo proszę - w miejscu zamieszkania dziecka i w Twojej obecności. A praw możesz go pozbawić i pewnie są duże szanse.

Po 7-miu latach zorientował się, że porwałaś mu dziecko ?

Do myślących na szybkim pułapie, to on raczej nie należy :wow:

Dzięki za informacje.
Nawet nie pomyślałam żeby zapytać sie o to czy Irlandzki Sad może wydać zakaz zbliżania się do dziecka.
Myślałam że prawem właściwym jest prawo ojczyste dziecka.
pozdrawiam.

Witam.
Okazało sie ze nie dostane czegoś takiego jak zakaz zbliżania sie do dziecka bo nic złego na razie mi i dziecku nie robi.
Irlandzki prawnik powiedział ze nie mozliwe ze ja mam 80% prawa do dziecka-znaczy sie ze tamten ma ograniczone-dla niego to tak jak bym to ja miała całe prawo do dziecka.
Konsulat mowi ze musze zakładać tutaj w irlandzkim sadzie sprawe a irlandzcy prawnicy mowia ze nie trzeba.
no to jak jest?

Powrót