Pomocy! Ultradzwiekowy odstraszacz kretow

• Autor wątku Autor wątku Klaudia K
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Klaudia K

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Witam serdecznie, bardzo prosze o informacje na temat ultradzwiekowych odstraszaczy kretow. Jeszcze troche i oszaleje :confused: Moja sasiadka ustawila w swoim ogrodku taki odstraszach , piszczy on 24 godziny na dobe. Slysze go w dzien, w nocy nie mozna uchylic okna (Mieszkam w niewielkim bloku i mam mieszkanie z malym ogrodkiem , obok mnie wspomniana sasiadka.) Czy jest jakis sposob na zabronienie albo chociaz ograniczenie czasowe uzywania tego odstraszacza?
Czytalam, ze jest bardzo szkodliwy szczegolnie dla malych dzieci jak rowniez dla zwierzat domowych.

Prosze o odpowiedz
Klaudia

Proszę wezwać sasiadke do usuniecia urządzenia, jeśli to nie poskutkuje sugeruje wystosowanie Abmahnung przez adwokata.

Sasiadka na prosbe tylko sie szyderczo usmiechnela. W miedzy czasie szukalam w internecie i nie ma nic na temat, ze te urzadzenia sa zabronione (chyba , ze nie znalazlam) Jedynie ograniczenia, ktore znalazlam to, to ze nie moga byc wlaczone w nocy w niedziele i swieta.
Jezeli pojde do adwokata, to oprocz kosztow nie zyskam wiele,dopoki nie znajde na to jakiegos przepisu.

Nie znajdziesz przepisu dotyczącego takich urzadzen, bo jak słusznie wskazalas takiego nie ma. Trzeba oprzec się na przepisach prawa cywilnego dotyczącego relacji sąsiedzkich i zakłócania swobodnego korzystania z lokalu. Jest orzecznictwo na ten temat.

Dziekuje za odpowiedz. Pojde do adwokata.

pozdrawiam
Klaudia

Powrót