POMOCY z wezwaniem do zapłaty

• Autor wątku Autor wątku shrekos
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

shrekos

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Zwracam się do Was z uprzejmą prośbą !!

Moja schorowana mama – jest po dwóch zawałach, do tego ma tarczycę i cukrzycę – otrzymała wezwanie do zapłaty z Firmy ECS Polska Sp. z.o.o., ul. Dźwigowa 51 01-376 Warszawa, reprezentująca Firmę International Masters Publishers Sp. z o.o. i jej interesy,. Na kwotę 177,11 zł., za jakieś publikację „ MOJE NAJLEPSZE PRZEPISY”, których mama nie zamawiała i nie otrzymała, ani też żadnej umowy z tą Firmą nie podpisywała, piszę w imieniu mojej mamy, jestem synem i mam pytanie co mam zrobić teraz, czy mam odpisać tym firmą listownie, czy iść do adwokata, czy może jakieś inne kroki zrobić ??

Z góry dziękuje Adam.

na tym etapie adwokat nic nie pomoze, jest zbedny. twoj czy mamy kontakt z ta firma niczego nie zmieni na lepsze, i tak beda twierdzic swoje. sprawa do rozwiazania w sadzie, nalezy odbierac polecone

Tylko mama nie dostała żadnego listu poleconego, ani innego z żadnej z tych Firm, tylko dziś to wezwanie

przestan myslec o tym, to nie problem. zareagujesz na pismo z sadu

Witam
Ja dostałam wczoraj identyczne wezwanie tylko za publikacje ENCYKLOPEDIA ZWIERZĄT, żadnych innych wezwań do zapłaty nie otrzymywałam wcześniej, i to był zwykły list, i co jeszcze istotne nazwisko panieńskie jest napisane i stary adres , suma do zapłaty 183,47 zł.
Mój brat dostał z tej samej fimy tylko firma windykacyjna EGB Investments S.A. Bydgoszcz.
PROSZĘ O PORADĘ

Tak jak jerry napisal wyżej, ignorować te pisma do momentu otrzymania listu z sądu.

Te wezwania wyglądają na jakieś naciąganie. Jeżeli jesteś pewny, że żadne publikacje nie były zamawiane, to nie ma się co przejmować takimi wezwaniami. Pytanie - czy taka praktyka jest stosowana na szerszą skalę i więcej ludzi dostało fikcyjne wezwania?

Ipelapacho napisał:
Pytanie - czy taka praktyka jest stosowana na szerszą skalę i więcej ludzi dostało fikcyjne wezwania?
całkiem możliwe, zarzucają sieci na jeleni - a nuż się jakiś gamoń złapie i zapłaci

Ipelapacho napisał:
Te wezwania wyglądają na jakieś naciąganie. Jeżeli jesteś pewny, że żadne publikacje nie były zamawiane, to nie ma się co przejmować takimi wezwaniami. Pytanie - czy taka praktyka jest stosowana na szerszą skalę i więcej ludzi dostało fikcyjne wezwania?

Poszukałem w necie i jest masa ludzi z podobnymi wezwaniami:-o

ja też dostałam wezwanie z tej samej firmy "ECS Polska" za Encyklopedię Zwierząt.
To jakaś ściema, nigdy jej nie zamawiałam, to oszuści korzystający z jakieś bazy adresowej.
milajar

milajar napisał:
ja też dostałam wezwanie z tej samej firmy "ECS Polska" za Encyklopedię Zwierząt.
To jakaś ściema, nigdy jej nie zamawiałam, to oszuści korzystający z jakieś bazy adresowej.
milajar

Zgadzam się z Tobą, ze mną kontaktowali się już z 5 różnymi numerami telefonów, ale w komórce jest fajna opcja blokowanie i wszystkie numery mam zablokowane, niech spadają

Ja również dostałem takie wezwanie na kwotę ok 150 zł a nic nigdy nie zamawiałem LOOOL!

Witam. To mój pierwszy post na forum. Otrzymałam dzisiaj wezwanie do zapłaty ,termin zapłaty 5.11.2014r. za publikację której nie zamawiałam,upomień wcześniej nie otrzymywałam , w dniu dzisiejszym przyszło wezwanie/ zwykłym listem /do zapłaty za publikację /Moje najlepsze przepisy/ której nigdy nie zamawiałam.Straszą w tym liście sprzedażą zadłużenia , lub przekazaniem sprawy do Departamentu windykacji terenowej lub złożeniem pozwu do Sądu Rejonowego o wydanie nakazu zapłatyi zasądzeniem kosztów postępowania procesowego.

Zadzwoniłabym do nich i powiedziała, że idę na policję zgłosić próbę wyłudzenia.

oliemi napisał:
Zadzwoniłabym do nich i powiedziała, że idę na policję zgłosić próbę wyłudzenia.
Szkoda czasu. Twojego, a zwłaszcza policji.
kaasia04 napisał:
Straszą w tym liście sprzedażą zadłużenia , lub przekazaniem sprawy do Departamentu windykacji terenowej lub złożeniem pozwu do Sądu Rejonowego o wydanie nakazu zapłatyi zasądzeniem kosztów postępowania procesowego.
Niech straszą, niech idą do sądu. Pójdziesz do radcy, on przybije pieczątkę pod prostym pisemkiem i nauczy ich finansowo rozumu.

Dziękuję za poradę jutro do nich zadzwonię..

sprawdzałam adresata tego listu to firma ECS Polska Sp.. z.o.o to jest firma windykacyjna!!!

Powrót