Pomocy za 2 dni zostane bezdomny

• Autor wątku Autor wątku pixon2441
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Myśle, ze jak mu paragrafami pojechałeś to gościu się już skitral i ma w porach pełno. Jak bym była na Waszym miejscu to już bym finanzamt odwiedziła z potwierdzeniami zameldowań i wpłat. Jak dostanie decyzje z finanzamtu to mu się odechce cwaniakowi jednemu. Polaczek myśli, ze jak wynajmie ludziom nieznającym języka, to już oni są napewno głupi, prawa nie znają i nic mu zrobić nie mogą, a on z nimi będzie robił co mu się będzie podobać. Takich cwaniaków trzeba tępić! Wpłaty były na konto, czy do ręki? Jak do reki to wklej proszę te potwierdzenia od niego, bo to pewnie farsa.

nika44 napisał:
Mam nadzieję, że Moderacja wyciągnie za ww słowo konsekwencje.
Polak, Polka, polskie, Polska.
W żadnej formie nie ma Polaczka. trzeba być niezbyt mądrym albo mieć złe intencje by obrażać swój naród czy swój kraj.

On jest rodowitym niemcem i jest bardzo agresywny

Dzisiaj dzwonil do mnie 3 razy i mi grozil. Jade do do ordnugsamtu pozniej na policje a na koniec do finanzamt zobacze nie poddaje sie

„niemiaszkowi” - @ Shocked - uważasz, ze to słowo nikomu nie urąga?
Poza tym podszkol swój niemiecki bo nie błysnąłeś jakoś z tym „must” - przetłumacz bo „niemiaszki” nie zrozumiały.
Polaczek to z kolei ironiczne określenie w stosunku do kogoś, kto chanbi swój naród, za kogo trzeba się wstydzić - no chyba ze ty pochwalasz to, jak ten cwaniak traktuje ludzi?? Ja nazywam takich polskimi Niemcami. Zapomnieli z kad pochodzą i chcą być oryginalniejsi od najorygalniejszych Niemców lub jak to Ty sobie zwiesz „ niemiaszkow”. Z ta różnica ze ja pod słowem polaczki rozumiem tylko określone przypadki cwaniactwa na obczyźnie, a ty do wora pt. niemiaszki wrzucasz cały naród niemiecki w ich własnym kraju.
Myśle ze wyjaśniłam Ci wystarczająco, ażebyś zrozumiał.
Moderacja podejmie oczywiście sama decyzje, czy było to naruszenie regulaminu zarówno w moim, jak i twoim przypadku.

@ pixon - zrób tak jak piszesz. Jako wynajemca widnieje czystopolskie imię i nazwisko!! I to nazwisko podpisało Ci to zaświadczenie.Właścicielem jest Niemiec! Komu płacisz pieniądze?? Czy to właściciel mieszkania Cię straszy? Gdzie jest wynajmujący?? Rozmawiałeś z nią na ten temat?

Masz z urzędu poświadczenie, ze jesteś tam w ogóle zameldowany?

Generalnie udało mi się znaleźć pokój więc sie wyprowadzam. Problem jest teraz taki, że nie odpowiada na telefony a ja bym chciał odzyskać moje 100 euro kaucji. Już zrozumiałem że niechce mi jej oddać i pewnie z tym nie da się nic zrobic ?

Nie odbiera, bo się boi. Nie wpadnij tylko z deszczu pod rynnę. Zagroz mu, ze jak Ci natychmiast kaucji nie odda, zgłosisz go na policję za groźby karalne, do Ordnungsamtu i Finanzamtu. W zębach Ci kasę przyniesie!
Po co dzwonisz. Przecież na potwierdzeniu wynajemcy masz również adres właściciela. Pojechalabym po kaucje z policja.

Ostatnia edycja:
NIestety nie jest tak jak mówisz.
Byłem w ordnungsamt i to co mam to nie umowa więc powiedzieli, że jedynie moge znależć mi pokoj a finanzamt niechcieli ze mną rozmawiać.
Zgłosiłem go na Policje, że jest agresywny i powiedzieli,że jak będzie kolejny raz taka sytuacja odrazu dzwonić na Policje to oni mu załorza jakąś kartoteke i że to niby w razie czego pożniej ma jakieś znaczenie.
Zdecydował się kaucje oddać jutro po południu.
Wynająłem już 2 pokój( dzięki bogu udało się coś znależć) Ale czekam na niego tu do jutra na depozyt

nika44 napisał:
„niemiaszkowi” - @ Shocked - uważasz, ze to słowo nikomu nie urąga?
Słowo to znalazło się tutaj tylko dlatego, że Moderacja kolejny raz toleruje słowo "Polaczek". Teraz już wiem, że na FP można pisać w takim tonie.
Jedynie dostosowałem się do poziomu, do jakiego Ty sprowadziłeś dyskusję.

Anty OT. @Pixon2441 wyprowadzając się utwierdzisz wynajmującego w przekonaniu, że można tak postępować i jego będzie zawsze na wierzchu.
Niezależnie od tego co postanowisz, zgłoś sprawę do Finanzamtu i Ordnungamtu. Sprawdzą czy odprowadzono należne podatki oraz daniny wynikające z takiej liczby mieszkańców.

W jakim kontekscie Polonia w Niemczech uzywa słowa "Polaczek" zostało już wyjaśnione. Jest to tu przyjęte na opis "cwaniaczkow wykorzystujących własnych rodaków za granica", a nie generalnie obraźliwe sformułowanie wobec wszystkich Polaków. I jest to dokładnie odpowiednik sformułowania Niemiaszek. Więc zamykam dyskusję

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót