Pomocy

• Autor wątku Autor wątku wyczerpany2000
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wyczerpany2000

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
PROSZE O POMOC.

w 2007-05-08 zaciagnelem kredyt w Dominet Banku gotowkowy na 2 lata splacałem przez 17 miesiecy ostanie 6 miesiecy powinela sie noga, splajtowala firma inne dugi podatki nie miaem z czego placic. wiec nie placilem.

dług ten zostal przekazywany firma windyk. chyba z 10 i dzisiaj dostalem pismo zwyklym listem
..................................

Informacja o wszczeciu postepowania sadowego
dzialajac w imieniu BNP dawniej Fortis z siedziba w Warszawie Kancelaria prawnicza MP I S K informuje z niewywiazania sie przez pana z warunkow umowy kredytu gotowkowego w dniu 2012-03-06 zostal skierowany w elektronicznym postepowaniu upominawczym do sadu rejonowego w lublin-zachod w Lublinie wydział V0 Cywilny e-sad pozew o zaplate 3574,05 wraz z odsetkami

Jednoczesnie informuje iz skierowanie przez bank sprawy na drogepostepowania sadowego nie wyklucza w przypadku wydania przez sad tytulu wykonawczego mozliwosci odstapienia przez Bank do skierowania na droge egzekucji komorniczej.

Warunkiem koniecznym do odstapienia przez Bank od podejmowania dalszych dzialan w sprawie bedzie ustalenie z bankiem za posrednicwem KANCELARII w nieprzekraczalnym terminie do 2012-03-14 harmonogramu splaty zadluzenia w ratach
W TYM CELU PROSIMY I PILNY KONTAKT.

................................................................................
I TERAZ MAM TAKIE PYTANIA TERMIN RATY MIJAL ZAWSZE 5 KAZDEGO MIESIACA, WIEC CO DO TERMINU PRZEDAWNIENIA RAT KAZDA RATA LICZY SIE OSOBNO TAK? CZYLI POZOSTALY 2 RATY

A NEJLAPESZE JEST TO ZE BANK WYPOWIEDZIAL MI CALY KREDYT BO NIEZAPLACONEJ 2 RATY W TERMINIE ALE NIESTETY ZGUBILEM TE PISMO BANKOWE.

DORADZCIE CO MAM ROBIC PO CO FIRMA WINDYKACYJNA CHCE DOGADAC SIE PILNIE DO 14 SKORO JUZ WYSLALA PISMO DO SADU NIBY?

CO ROBIC POMOCY :):cool:
DODAM ZE NIE MAM KASY NA SPLATE:(

Dodam ze przez cały okres nie wplacilem ani złotówki nie podjelem dialogu z zadna z firm .

Jeżeli cokolwiek przychodzi do nas listem zwykłym należy to uznać za fakt niebyły.
Nie rozumiem kto w koncu dysponuje tym długiem ? firma windykacyjna czy jakas kancelaria reprezentująca bank. Jesli bank wypowiedział umowe i sprzedał dług firmie windykacyjnej to jest szansa ( ale trzeba to sprawdzić kiedy F.W. weszła w posiadanie długu),że dług się przedawnił.
Jeżeli skierowali pozew o zapłate do sądu, to niebawem otrzyma Pan ten pozew , wówczas jesli jest przedawnienie, to trzeba wnieść sprzeciw, podnosząc zarzut przedawnienia roszczenia.
Mam nadzieje,ze dobrze myslę a nie widze tu nikogo kto coś podpowie.
Pozdrawiam.

Żeby sprawdzić czy firma windykacyjna wniosła pozew o zapłatę, trzeba sie zarejestrować na www.e-sad.gov.pl
Tam będzie wszystko.
Pozdrawiam.

Powrót