Pomocy

• Autor wątku Autor wątku sama32
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sama32

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
Witam mam pytanie ojciec mojego dziecka pojechal do Polski bo mial isc do Prokuratora z swoim adwokatem wyjasnic sprawe ale jak sie okazlo w dniu przyjazdu dowiedzial sie ze Prokurator zada kaucji wiec postanowil wrocic do domu i przelozyc spotkanie zeby nazbierac pieniedzy.I stalo sie kiedy wracal do domu straz graniczna go zatrzymala do starej sprawy gdzie mial wyrok 1,6 roku do odsiadki w piatek byla sprawa o ulaskawienie ale sedzia powiedzial ze nie ma i niewidzi zadnej podstawy do ulaskawienia .Pisal do niego ze mam 4 dzieci(3z pierwszego malzenstwa)i prosze o ulaskawienie lub zamiane kary ale on rzucil tym i powiedzial ze kazdy tak moze napisac .Adwokat powiedzial ze bedzie sie zwracal do Glownego Prokuratora ale czy to cos da.Prosze pomozcie mi jestem sama z 4 dzieci w Niemczech a on w Polsce.Czy sa jakies mozliwosci zeby nie musial odsiadywac tego wyroku.Jezeli nie napisalam jasno pytajcie z gory Dziekuje.

Czy ojciec dziecka odbywa tę karę? (czy jest pozbawiony wolności?)

zostal skazany na 1,6 roku wyrok jest prawomocny

Więc rzeczywiście ma prawo ubiegać się ewentualnie o przerwę w karze, a po odbyciu odpowiedniej części kary o warunkowe przedterminowe zwolnienie.

z tego co wiem to z tego 1,6 roku zostalo mu 10 miesiecy ta odpowiednia czesc kary to ile to jest .Dzieki

Jeśli w wyroku nie zastrzeżono inaczej i nie było to skazanie w warunkach recydywy ani za udział w grupie zorganizowanej - to minimum połowa kary.

raczej tak nie bylo jak napisales to czyli po 5 miesiacach.Az mi lepiej sie zrobilo Wielkie dzieki.

ale o warunkowe przedterminowe zwolnienie moze sie stac po połowie kary (jesli pierwszy raz karany) ale nie wczesniej niz po 6 miesiacach odbywanej kary

sama32 napisał:
raczejczyli po 5 miesiacach.Az mi lepiej sie zrobilo Wielkie dzieki.

Po połowie z roku i 6 miesięcy, czyli po 9 miesiącach.
Jeśli faktyczie ma odbyte 10 miesięcy to możliwe że już może się ubiegać.

jeszcze niema tyle odbytej kary, ale juz jestem w temacie i wiem o co chodzi.Dziekuje

Witajcie mam jeszcze pytanko czy wie ktos czy mozna starac sie o przerwe w karze na podstawie pozyczki.Z gory dziekuje

Powrót