pomocy!!!!!!

• Autor wątku Autor wątku ANNA1082
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

ANNA1082

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
JESTEM MATKA 3-LETNIEJ CORKI.MOJ MAZ A OJCIEC DZIECKA 2 LATA TEMU WYJECHAL DO LONDYNU,OD PRAWIE JUZ 4 MIESIECY MAZ URWAL NAGLE Z NAMI KONTAKT,NIE PRZYSYLA PIENIEDZY,ZMIENIL NUMER TELEFONU,WOGOLE SIE NIE KONTAKTUJE.MOJI TESCIE ROWNIEZ NIE PRZEJAWIAJA MNA I DZIECKIEM ZAINTERESOWANIA.CHCE DODAC,IZ NIE SA ONI BILOGICZNYMI RODZICAMI MEZA.2 LATA TEMU MOJE POZYCIE MALZENSKIE NIE UDAWOLO SIE,KIEDY MAZ BYL JESZCZE W POLSCE I WNOSILAM SPRAWE DO SADU O SEPARACJE I ALIMENTY,PIERWSZA ROZPRAWA ODBYLA SIE GDY MAZ WYJECHAL,SAD UZNAL ZE ROBIE SOBIE JAKIES ZARTY,PONIEWAZ TRZEBA BYLO WYSLAC DO NIEGO ZAWIADOMIENIE O WSZCZECIU POSTEPOWANIA.NIESTETY SPRAWA ZOSTALA ZAWIESZONA Z POWODU,IZ NIE ZNALAM ADRESU MEZA,I DO TEJ PORY NIE ZNAM.JESTEM W BARDZO TRUDNEJ SYTUACJI ,NIE MAM PIENIEDZY NA ADWOKATA,ABY MI POMOGL,PORATUJCIE MNIE.CHCIALABYM ROWNIEZ MOC ZALATWIC DZIECKU DOWOD OSOBISTY ,LUB PASZPORT,ALE NIESTETY NIE MAM JAK GDYZ WYMAGANA JEST OBECNOSC MEZA PRZY URZEDNIKU PODCZAS PODPISYWANI TEJ ZGODY

Pierwsza sprawa to czy mąż ma meldunek w Polsce ?Jeżeli takiego nie posiada , musi Pani zdobyć na to dowód , może Pani zwrócić się z takim zapytaniem do CBA , lub do UM do biura ewidencji ludności i stamtąd uzystać papier czy mąż jest zameldowany na terenie kraju czy nie i gdzie ...(koszt to ok 40 zł). W momencie gdy meldunku nie ma zasadny staje się wniosek o ustanowienie dla mąża kuratora jako dla osoby nieznanej z miejsca zamieszkania .
Może Pani zadziałać w dwojaki sposób ...uzupełnić pozew rozwodowy o kilka wniosków i postarać się o odwieszenie sprawy (ewentualnie napisać nowy i kompletny)...Lub złożyć pozew do sądu rodzinnego o alimenty wraz z zabezpieczeniem powództwa , oraz wniosek o wydanie zgody na wyrobienie dla dziecka paszportu /dowodu.

Pani "13a" link ten drugi, który pani podaje odnośnie paszportu dla dziecka niczego absolutnie nie wnosi do sprawy. Co tam takiego pisze, co mogłoby pomóc innym w takiej sprawie?

No pewnie ,że nie jest odpowiedzią - ale nakierowuje w ten sposób, że można sądownie starać się o wyrobienie paszportu dla dziecka, jeżeli tatusia nie ma i nie można uzyskać od niego zgody.nikya- no może więcej pomożesz w sprawie ANNA1082 niż ja to zrobiłam, powodzenia.

Faktycznie jeśli ktoś nie wie, że można załatwić to sądownie, to taka informacja jest przydatna. Ja więcej nie pomogę, bo sama w tej kwestii szukam info

Powrót