Pomocy!!!!

• Autor wątku Autor wątku agnieszka.szwaja
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

agnieszka.szwaja

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam!moj maz ma dlug w firmie Kredyt Inkaso S.A. wogole zadne pisma do nas nie docieraly..Dzwonilam d firmy i poszlam z nimi na ugode ze wplace 400 zl a reszte rozloza na raty.W rozmowie z osoba prowadzaca zostalam poinformowana ze w dniu 1 wplaty odsetki nie beda naliczane. jednak jak dzwonilam do nich i rozmawialam z inna osoba ona mi powiedziala, ze raty beda rozlozone w raz z odsetkami na najblizsze 11 miesiecy.Co mam zrobic bo pan P powiedzial mi ze odsetki beda wstrzymane a inna osoba mowi mi co innego.Co mam zrobic jezeli okaze sie,ze pan P tez mi powie ze odsetki beda naliczane skoro wczesniej powiedzial co innego.Dziekuje za pomoc

Na "gębę" nic się nie załatwia.
1. kiedy powstało zadłużenie ?
2. za co (kredyt) ?
3. na jakiej podstawie prowadzone jest windykacja (umowa kredytu czy sądowy nakaz zapłaty) ?

zadluzenie jest z siecia Era i zostal wydany nakaz zaplaty w 2005 roku.

zadluzenie zostalo wykupione przez Kredyt Inkaso w 2004 roku a maz podpisal umowe z siecia era w 2002 roku...i nie placil rachunkow i dlatego zostalo wykupione przez powyzsza firme.W liscie z Firmy windykacyjnej pisze, ze jezeli nie zaplacimy to sprawa zostanie skierowana do komornika na koniec 2012 roku
:(

Czy masz nakaz zapłaty? Jeśli tak to kiedy go otrzymałaś? Jaki sad go wydal?
A z firmą windykacyjną przestań rozmawiać.

Wysłać listem poleconym za potwierdzeniem odbioru do firmy Inkaso wezwanie do przedstawienia dokumentów na jakiej podstawie prowadzą windykację.
Muszą je przedstawić i należny pamiętać nic na telefon - tylko papier się liczy.

Gdy dokumenty przyjdą, proszę dokładnie napisać co za to dokumenty i czy wśród nich znajduje się nakaz zapłaty wystawiony przez Sąd. Do końca roku jeszcze trochę zostało ;)

Ostatnia edycja:
Powrót