Pomocy

• Autor wątku Autor wątku sama123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sama123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
18
Pomóżcie !!!
Mam nie zapłaconą grzywnę w kwocie 800 zł, dzisiaj byłem na sprawie o zamianę kary na pozbawienie wolności, mogę napisać odwołanie ale nie wiem jak i gdzie bo w tej chwili jestem bezrobotny zarejestrowany w biurze pracy mam 4 dzieci na wychowaniu i utrzymuję się z żoną i dziećmi z zasiłku rodzinnego i zasiłku z opieki społecznej
Proszę pomóŻcie

Nie masz podstaw do zaskarżenia postanowienia sądu. Możesz oczywiście jeszcze zapłacić tę grzywnę. Skoro jednak nie masz takiej możliwości, to trzeba "odsiedzieć". Ile Ci tego aresztu wyszło?

A nie można było wniosku o rozłożenie na raty? Albo umorzenie? To przynajmniej opóźnia całą procedurę

Dlatego piszę w czasie przeszłym. Było sporo czasu do tej pory.

Jak napisać taki wniosek o rozłożenie na raty lub umorzenie i do kogo a co do odsiadki 2 miesiące

sama123 napisał:
Jak napisać taki wniosek o rozłożenie na raty lub umorzenie i do kogo a co do odsiadki 2 miesiące
Wcale nie pisać, bo już za późno.
Widzisz Amelko, znów namieszałaś człowiekowi w głowie.

No to co zrobić żeby nie iść siedzieć ? A jakbym wpłacił część tylko niewiem gdzie bo jak płaciłem komornikowi to brał wszystko sobie wpłacałem mu po 50 zł miesięcznie nazbierał 300 zł a ja nadal mam 800 zł do zapłaty

Pomoże mi ktoś

sama123 napisał:
Coś tu kręcisz. Przeczytaj art. 25 §3 k.w. No chyba że tych spraw masz więcej.
Spróbuj wniosku z art. 25 §1 k.w. czyli zamiana grzywny na prace społeczne. To może załatwić problem. Wskazywane przeze mnie wnioski o umorzenie bądź rozłożenie na raty służyłyby praktycznie jedynie przedłużeniu postępowania i miałbyś czas na organizację gotówki. Sąd na raty raczej by rozłożył, umorzenie rzadko wchodzi w rachubę.

No i co już nie ma ratunku dla mnie czy może jakiś jest

amelia2013 napisał:
Coś tu kręcisz. Przeczytaj art. 25 §3 k.w. No chyba że tych spraw masz więcej.
Spróbuj wniosku z art. 25 §1 k.w. czyli zamiana grzywny na prace społeczne. To może załatwić problem. Wskazywane przeze mnie wnioski o umorzenie bądź rozłożenie na raty służyłyby praktycznie jedynie przedłużeniu postępowania i miałbyś czas na organizację gotówki. Sąd na raty raczej by rozłożył, umorzenie rzadko wchodzi w rachubę.

Nie kręce dokładnie mam 40 dni do odsiadki Pomóż

sama123 napisał:
Nie kręce dokładnie mam 40 dni do odsiadki Pomóż

Możesz mi napisać gdzie złożyć taki wniosek na zamianę grzywny na prace społeczne

sama123 napisał:
Możesz mi napisać gdzie złożyć taki wniosek na zamianę grzywny na prace społeczne
Do księdza probosza, kopia pisma do wiadomości pani Grażynki z warzywnego u której będziesz pracować.

Człowieku, zastanów się o co pytasz i jaka jest na to oczywista odpowiedź.

amelia2013 napisał:
Do księdza probosza, kopia pisma do wiadomości pani Grażynki z warzywnego u której będziesz pracować.

Człowieku, zastanów się o co pytasz i jaka jest na to oczywista odpowiedź.

Nie musisz pisać tak ostro
Jestem załamany więc może nie zawsze wiem o co pytam
Teraz wiem że do sądu ...
Dzięki za podpowiedź

O ile mi wiadomo to taki wniosek składa się przed rozprawą lub można spróbować w trakcie ale wydaje mi się, że teraz jest już pozamiatane.
Dostałeś termin stawiennictwa w ZK? Może uda się Tobie tą kwotę uzbierać?

olimpiados napisał:
O ile mi wiadomo to taki wniosek składa się przed rozprawą lub można spróbować w trakcie ale wydaje mi się, że teraz jest już pozamiatane.
O ile mi wiadomo, masz rację. Dlatego ze zdziwieniem obserwuję wpisy amelii i nie mogę pojąć, co ma na myśli.

Powrót