pomocy

• Autor wątku Autor wątku magda14271
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

magda14271

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam. Wraz z synem wyjechalam z UK ponieważ mój partner znęcał się psychicznie i fizycznie nade mną. Zglosilam to na policję i wyjechalam w przeciągu 2 godzin. Teraz ojciec dziecka straszy mnie ,że założy mi sprawę w sądzie żeby odebrać mi prawa. Zaznaczam ,że miał już wcześniej sprawę w sądzie z inną kobietą której groził śmiercią i dostał zakaz zbliżania się. Przy mnie był madrzejszy i zabierał mi za każda awantura telefon i dokumenty więc nie miałam mozlliwosci nagrania go. Chcę przyjechać do Polski i wziąć Syna na 10 dni . Oznajmilam że może przyjechać Ale będzie widywac dziecko w mojej obecności. Ponieważ uważam że jest chory psychicznie. Sprawę o ograniczenie praw mogę wnieść dopiero po roku pobytu w Polsce czyli w październiku.jeśli zgłoszenie teraz to sprawa odbędzie się w UK. Proszę o pomoc. Ten człowiek się zneca nade mną nawet przez telefon :(

magda14271 napisał:
Ten człowiek się zneca nade mną nawet przez telefon
Masz więc doskonałą okazję aby nagrywać wasze rozmowy do celów procesowych.

man62 napisał:
Masz więc doskonałą okazję aby nagrywać wasze rozmowy do celów procesowych.

Tylko najgorsze ,że on za bardzo nie mówi nic obrazliwego tylko ogólnie sam fakt że mam z nim rozmawiać to mi słabo

W jaki więc sposób znęca się nad Tobą nawet przez telefon,
jeżeli sama teraz piszesz, że po prostu Ci słabo...

man62 napisał:
W jaki więc sposób znęca się nad Tobą nawet przez telefon,
jeżeli sama teraz piszesz, że po prostu Ci słabo...
Chcę obarczyc mnie wina ,że to wszystko przeze mnie. Przez prawie 3 lata wmawial mi ,że jestem nikim. Za wszystko dostawałam ochrzan. Nawet cebulę źle kroilam. I teraz jak dzwoni to ma pretensje ze syn nie chce z nim gadać. To co ja na to poradzę. Mówię dziecku żeby troszkę porozmawialo ale zwyczajnie nie chce. To jest człowiek nieobliczalnh. A słabo mi bo nie wiem co tym razem będzie wymyślać. Ty wiesz jak to jest,jak na samą myśl dzwonka w tel boli cię żołądek bo dzwoni kat który się znęcał nad tobą?

O.K. To akurat rozumiem.
Na jakiej jednak podstawie, posiadając jakie dowody chcesz uzyskać ograniczenie praw rodzicielskich?
To że synek nie chce z nim rozmawiać, to że obwinia Ciebie ,,o wszystko", to że uważasz że znęcał się nad Tobą i jest chory psychicznie, to jednak stanowczo za mało.

man62 napisał:
O.K. To akurat rozumiem.
Na jakiej jednak podstawie, posiadając jakie dowody chcesz uzyskać ograniczenie praw rodzicielskich?
To że synek nie chce z nim rozmawiać, to że obwinia Ciebie ,,o wszystko", to że uważasz że znęcał się nad Tobą i jest chory psychicznie, to jednak stanowczo za mało.[/QUOTE
Może inaczej. Mógłbyś/mogłabyś mi napisać co potrzeba?
Czy to ,że miał sprawę w UK za znęcanie się i grozba śmiercią może mi pomóc w tej sprawie? Ja jego raz zgposilam policja była u mnie w domu. Ale po tym od razu wyjechalam,nie dałam rady..

Uważam, że to stanowczo za mało, chociaż sąd może wziąć to pod uwagę.
Na podstawie tamtej wspomnianej sprawy oraz pojedynczego wezwania policji
trudno będzie udowodnić niebezpieczeństwo dla dziecka.
Jakie dowody?
Nagrania, świadkowie, zlecone opinie psychologiczne, wywiad środowiskowy.

Podobnych tematów na FP było wiele.
Użyj wyszukiwarki i zapoznaj się z nimi.

man62 napisał:
Uważam, że to stanowczo za mało, chociaż sąd może wziąć to pod uwagę.
Na podstawie tamtej wspomnianej sprawy oraz pojedynczego wezwania policji
trudno będzie udowodnić niebezpieczeństwo dla dziecka.
Jakie dowody?
Nagrania, świadkowie, zlecone opinie psychologiczne, wywiad środowiskowy.

Podobnych tematów na FP było wiele.
Użyj wyszukiwarki i zapoznaj się z nimi.

Jestem poza domem a na tel ciezko szukac ale dziekuje za podpowiedz.
Jeszcze jedno do psychologa moge pójść teraz ? Czy sąd musi to zlecić? Świadka mam. Sąsiadka moja bardzo mi pomagała jak było po awanturze itd.
A i jeszcze chciałam zaznaczyć ,że zazywal duże ilości marihuany można powiedzieć ,że co wieczór. A czy coś innego jeszcze brał to nie wiem. Ogólnie bardzo się boję tego człowieka.
Jeszcze raz dziękuję Ci za pomoc i czas który poswieciles/las
Pozdrawiam

Powrót