Pomówienie na Facebooku

• Autor wątku Autor wątku bsk79
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bsk79

Użytkownik
Odpowiedzi
37
Witam, na FB ktoś napisał posta w którym w sumie nie obraża mojej znajomej, nawet nie pisze o niej dosłownie, tylko o grupie ludzi, i zarzuca im, że w organizacja, którą prowadzą nie realizuje zamierzonych celów tylko członkinie oddają się zabawom i pijaństwu niemal bez oporu. czy można zgłosić tą sprawę na policję jako obraza czy pomówienie? Nazwa profilu jest choć osoba im raczej nieznana( być może fikcyjny). Co może zrobić policja?

Chodzi mi o to czy nie powiedzą, że za mała szkodliwość czynu lub że ważniejsze sprawy mają niż rozhisteryzowana babka. czy w ogóle jest sens to zaczynać

Na pewno tak powiedzą. I będą mieli rację.

Nie ma wyszczególnionej żadnej osoby , więc według mnie nie ma do czego się przyczepić.

"Czy założeniem klubu seniora nie była czasami integracja osób starszych, warsztaty tematyczne i, wieczorki wspominkowe? A okazuje się, że ten klub to kilka osób wokół których wszytko się kręci, potańcówki, zabawy, popijawy a dla seniorów byle jaka zabawa i festyn. Ciągle wszędzie te same "panienki" się promują a o starszych zapominają. Dużo pić mało robić... A chyba nie tak miało być"
to ten tekst... Wg mnie to raczej pretensje społeczeństwa a nie obrażanie

To powinno im dac do myślenia a nie do skarżenia się... I raczej to samo usłyszą od władzy...

przecież na facebooku mógł nawet pisać na Was oszczerstwa, a policja nic by nie zrobiła, a co dopiero z taką pierdołą.

Niektórzy ludzie myślą, że za wszystko można kogoś pozwać. Nie, nie można i nie otrzymasz z racji tego żadnych korzyści finansowych.

Niektórym wydaje się, że Regulamin ich nie obowiązuje :!:

Powrót