POmówienie - prośba o pomoc!!!!!

• Autor wątku Autor wątku Nieznośna Hiszpanka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

Nieznośna Hiszpanka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
witam,
Mój znajomy został pomówiony przez pewną kobiete, że ją okradł w biały dzień w niedziele, rzekomo widziała go i rozpoznała dlatego go zidentyfikowała, w związku z tym złożyła na niego oskarżenie na policji. Mój znajmoy znał ją i jej konkubenta, gdyż jakiś czas temu miał problemy w domu, wyprowadził się i mieszkał w swoim aucie, potem jej konkubent zaproponował mu aby nocował u nich w pokoju na strychu i tak nocował ok. 3 tygodni. Potem wócił po naleganiach matki do domu. Przez okres kiedy nocował u niej i jej konkubenta pomógł im kilka razy, zawoził do szpitala, zawoził na zakupy itp.
A po jakimś czasie ktoś zwrócił mojemu znajomemu uwagę żeby trzymał sie od nich z daleka, bo bedzie miał problemy.
I tak własnie się stało: Jakieś dwa tygodnie temu został przez tą kobiete oskarżony. Ważne jest to, że nie ma świadków wiarygodnych, sam kiedyś został karany i ma w zawiasach ok. 8 lat, przez 6 lat zmienił swoją postawę, zerwał kontakty, zaczął uczciwie pracować i prowadzic godne życie, nie chciał trafić za kratki. zostało teraz mu dwa lata do końca zawieszenia, a tutaj został przez ta kobiete oskarżony, poza tym nasłała na niego 6 zbirów, którzy czatują na niego. Już miał jedną próbę pobicia, jakoś się wybronił, ale jak będzie dalej...
Proszę o pomoc...
Czy może oskarżyć tą kobiete o pomówienie?

Powrót