Pomozcie mi , pozyczylem pieniadze

• Autor wątku Autor wątku mariucha007
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
aha spoko dzieki za info bede wiec czekal choc i tak sprawe zglosze na policje

Znam podobną sprawę przy której widnieje identyczny status, dzwoniłem w tej sprawie do e-Sądu i uzyskałem informację, iż status ten tak naprawdę o niczym nie przesądza, w tym konkretnym przypadku system nadał sprawie status "adresy zweryfikowane negatywnie" ponieważ w pozwie zamiast Łucja zostało napisane Lucja.

Mam podobna sytuację. Trzeba wtedy wycofac pozew i wnieść/opłacic go ponownie?

Ja uzyskałem informację, że trzeba poczekać na decyzje referendarza, więc czekam.

i jak wie juz ktoś co? u mnie bez zmian status ciągle Zadekretowano - Nowa - Adresy zweryfikowane negatywnie

ja tez tak mam bo adres pozwanego nie jest adresem zameldowania ja podalem adres gdzie mieszka/ gdzie wynajmuje mieszkanie i dlatego system zweryfikowal negatywnie adres, pytalem sie babka powiedziala zeby dodac pismo do sprawy tzn napisac ze adres ktory podalo sie w pozwie nei jest adresem zameldowania ja tak zrobilem

tylko że u mnie adres zamieszkanie jest taki sam co zameldowania wiec nie rozumiem o co i m chodzi

hmm no to ja tez nie wiem ale napewno ten kogo wpisales jest tam zameldowany moze zmienil a ty o tym po prostu nie wiesz albo blad w wpisywaniu nazwiska

Ma być adres zameldowania. Jeśli podamy inny lub będą coś różniły się to status będzie zweryfikowane negatywnie.
Adres swobodnie można poprawić pismem procesowym.

a to trzeba znac adres zameldowania pozwanego??

no ok ale ja podalem adres zamieszkiwania czyli co teraz dodac pismo z adrsem zameldowania?

Tak jeśli znasz to pisz pismo procesowe. Puszczałem kilka takich pism i nikt nie miał obiekcji.

P I S M O
Przedmiot: Zmiana adresu do doręczeń pozwanego
Powód wnosi o zmianę adresu do doręczeń dla pozwanego na adres zameldowania:
xxxx xxxx

a nie mozna prosciel adres zameldowania pozwanego to: xxxxxx
adres zameldowania nie jest adresem zamieszkiwania

Nie wiem, aż taki biegły to nie jestem.
Mój sposób działa w praktyce.
EPU po takich zmianach wystawia nakazy bez zająknięcia.

Z praktyki innych osób wiem, że jeśli jest statut weryfikacja negatywna i adres podany w pozwie różni się od adresu zameldowania to EPU przekazuje sprawę do rejonowego.
Możliwe, że tam by referendarz po zapoznaniu się z dowodami nie miał obiekcji wystawienia nakazu na adres zamieszkania pozwanego.

aha ok no postaram sie zdobyc adres zameldowania , a powiedz dlugo sie czeka na orzeczenie ja czekam juz miesiac czasu

Tak około miesiąca, nawet aktualnie już deko mniej.

no to nie dlugo powinno cos wyskoczyc?

moj status niestetu widnieje tak "odpis - Postanowienie o braku podstaw do wydania nakazu i przekazaniu wg własciwości z dnia 22/04/2013" odpisali mi po 1.5 miesiaca niecale wiec w miare . tylko neiwiem czemu jest taki status jak dla mnie bylo wszystko jasne.. teraz to beda wysylac do sadu pozwanego moze wiecie?

Jeśli wiesz, że coś jest naburaczone w pozwie to możesz go jeszcze cofnąć i złożyć poprawnie od nowa.
Jeśli uważasz, że jest wszystko ok to na razie nic nie robisz.
Sprawa jest przekazywana do sądu rejonowego pozwanego, czekasz aż tamten sąd wezwie Ciebie do uzupełnienia braków formalnych. Wypełniasz wtedy pozew na urzędowym formularzu i to im wysyłasz.

Powrót