pomozcie powazny problem z oc :(

• Autor wątku Autor wątku romanw
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

romanw

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
18
Witam sprzedalem samochod handlarzowi na tkz umowe in blanco gdzie niema wpisanego kupujacego czyli ja dostane umowe jak on sprzeda auto komus innemu sprawa wyglada tak ze oc konczy sie 12.1.08 on go podobno sprzedal w poniedzialek i wyslal umowe listem ktory niestety moze niedojsc na czas a ja niemam zamiaru placic za oc samochodu ktory sprzedalem co mam zrobic w tej sytuacji ?

Poczekać aż przyjdzie umowa. Umowa OC na kolejny rok "sama się zawrze", a zanim się odezwą z TU zdążysz już wysłać im umowe kupna-sprzedaży. Jak będzie data < 12 to niech nowy właściciel się martwi.

Wg. mnie najbezpieczniejsze będzie wypowiedzenie ubezpieczenia w tym TU (jeżeli nie wiadomo jaka data będzie na umowie). Skoro umowa oc jest do 12.01.08 to dzień 11.01.08(piątek) jest ostatnim dniem, w którym możesz to zrobić.

[cytat="DARO691"]Wg. mnie najbezpieczniejsze będzie wypowiedzenie ubezpieczenia w tym TU (jeżeli nie wiadomo jaka data będzie na umowie). Skoro umowa jest do 12.01.08 to dzień 11.01.08(piątek) jest ostatnim dniem, w którym możesz to zrobić.[/cytat]

to wiem al jak zrobic jak niemam umowy ze sprzedalem to autko?

A po co Ci umowa do wypowiedzenia ubezpieczenia?

Powrót