Pomóżcie ! we wtorek ważne badania... :/

• Autor wątku Autor wątku sachcik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sachcik

Użytkownik
Odpowiedzi
32
Pomóżcie pilnie ! we wtorek ważne badania... :/

witam. We wtorek mam badania lekarskie w Wojewodzkim Osrodku Medycyny Pracy bo jechalem pojazdem (rowerem) w stanie nietrzezwosci. Gdzies czytalem że badają tam krew i na tej podstawie orzekają czy ma się czeste sklonnosci do alkoholu czy nie, a wyniki tego badania czesto są negatywne :( Wczoraj wypilem sobie 2 piwa... czy bedzie to mialo jakis wplyw na te badania? Wczesniej nie pilem miesiac czasu, ogolnie to pije tylko okazyjnie (jakas dyskoteka, urodziny itp.) Czy mam sie obawiac tych badań? Może ktos mi powie w ogole na czym polegają te całe badania...

Ostatnia edycja:
Obawiać się powinieneś, bo jasne chyba,że każdy obawia się konsekwencji swoich przewinień. Nie wiem na czym polegają badania, ale dobrze,że są. Odnośnie badań doszukałam się ciekawego cytatu :
"Naiwne tłumaczenia, że wypaliło się tylko jednego skręta od roku, akuratnie na 3 dni przed badaniem na obecność metabolitów w moczu, nie pomogą w niczym.
To samo dotyczy przysłowiowego jednego piwa, szczególnie jeżeli skierowanie było "za alkohol"."

Co oznacza,że może należało zastanowić się nad tymi dwoma piwami przed wypiciem, a nie po wypiciu. Może należałoby też zmienić nawyki odnośnie 'okazji' do spożywania alkoholu.
Moja rada jest taka... Żeby to ograniczyć jak najbardziej. Skoro się już raz podpadło, wypadałoby się zastanowić i coś zmienić.

A co jest najgorsze? Badania wyjdą po Twojej myśli, a Ty znów będziesz robił to samo. Każdy tak ma, bo jak się upiekło, to i drugi raz się uda.

Lepiej nie pij nic, tym bardziej w pracy. Życzę Ci aby badania wykazały prawdę o Twoich skłonnościach. Będzie to z pożytkiem dla Ciebie i innych.

Powrót