Pomozcie wytlumaczyc mi to...

• Autor wątku Autor wątku imelka88
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

imelka88

Użytkownik
Odpowiedzi
41
Poniewaz jak juz pislam wczesniej to dowiedzialam sie ze moj chlopak mial sprawe w marcu 2008 ro wtedy juz byl w niemczech za zgoda kuratora...czy o tej sprawie jego kurator by nie wiedzial skoro "zrobil cos" w czasie proby?Dostal wyrok o ktorym nie wiedzial.Chodzi mi glownie o to czyto mozliwe ze kurator ktorego mial nie wiedzial ze popelnil cos w czasi proby i jest teraz zatrzymany.Powiedzial ze u niego wszystko jest w porzasku spelnial wszystkie warunki ktore podpisal wiec o co chodzi z tym wyrokiem i zatrzymaniem

Kurator mógł nie wiedzieć. Nie jest o tym z urzędu zawiadamiany. Więc jeśli sam do tego nie dotarł to mogło się zdarzyć że nie wiedział.

Aha rozumiem to na tym to polega...Naszczescie to okazalo sie tylko pomylka bo to nie byly papiery jego tylko kogos innego ale w mojego chlopaka aktach ...Teraz niestety juz ostatnie moje watpliwosci chociaz chcialabym juz to miec za soba...Wyszlo ze w 2005r mial dwa zawiasy za to samo a tylko odwiesili mu jeden nie wiem czy to przez pomylke niedopatrzenie nie polaczyli mu tego w jednosc i nie dali jednej kary tylko dopiero to teraz wyszlo ze ma jeszcze jeden wyrok do odsiadki:|odwiesili dwa a nie polaczyli...czy jest mozliwosc ze rozpatrza to pozytywnie?poniewaz to byl ich blad a moj chlopak po wyjsciu na warunkowe zwolnienie nie popelnil zadnego przestepstwa w czasie proby ktora wlasnie sie w tym miesiacu zakonczyla od kuratora bedzie mial opinie pozytywna jest szansa ze dostanie zawiasy?

Niestety piszesz dość mętnie imelka.

Kurde nie umiem tego wytlumaczyc.Poprostu ja rozumiem to tak jak mi tlumaczy adwokatka...Mial 2 wyroki w zawiasach za to samo przestepstwo z art 297...Wtym samym miesiacu zrobil znowu to samo i zostal zatrzymany i doprowadzony do ZK Teraz adwokatka chce wyjasnic dlaczego nie polaczyli mu tego wszystkiego w jeden wyrok Bo kuratorka odwiesila jemu te zawiasy a on juz wtedy siedzial w zakladzie karnym i w tym czasie zostal poszukiwany , w aktach by nie widzieli ze przebywa w wiezieniu?to sa jeszcze zawiasy z 2005r.moze bedzie szansa je zawiesic

Jest mozliwe takie cos ze mial wczesniej 2 wyroki w zawiasach i popelnil znowu to samo zostal doprowadzony do ZK i odsiedzial wyrok wyszedl na warunkowe ale to naszczescie mu sie skonczylo tylko dlaczego nie zlaczyli mu tego od razu wszystko bylo z 2005r on juz siedzial nie wiedzial ze jeszcze 1 zawiasy mu odwiesili to nie wiedziala ze on przebywa w ZK? nigdy tego nie zrozumie

Widocznie nie wiedzieli. A może wcześniej tego nie zauważono. Niestety nie znam akt sprawy.
Nie wiem czy Cię dobrze rozumiem ale zdaje się że pytasz czemu nie odwiesili mu od razu dwóch wyroków. Jeśli tak, to odpowiedź jest taka, że Sąd o zarządzeniu kary może orzec w terminie do 6 miesięcy od zakończenia okresu próby. Jeśli się zmieścił w tym terminie to trudno coś Sądowi zarzucać.

Chodzi mi o to ze mial 2 wyroki w zawieszeniu za kradziez i wlamanie zrobil to w jednym roku 2005 i zrobil to jeszcze raz:( wtedy zostal doprowadzony do zakladu karnego i siedzial tylko nie rozumiemy dlaczego nie odwiesili mu od razu 2 wyrokow skoro to bylo za to samo podobno pierwszy wyrok odwieszono w 2007 a on wtedy jeszcze przebywal w zakladzie karnym!mogli przeoczyc ten fakt?nie zauwazyc ze jest jeszcze jeden wyrok?czy da sie to wyjasnic pozytywnie zeby nie musial teraz odsiadywac tego dawnego roku opinie bedzie mial dobra od kuratora ktory opiekowal sie nim w czasie warunkowego wyjscia przez ostatnie 2 lata nic nie mial wspolnego z policja iz prawem.zmienil sie chcial nowe zycie zaczac w koncu nie chcial juz trafiac za kratki:(mam nadzieje ze sie to wyjasni w koncu i zamknie ten rozdzial Na dniach bedzie adwokatka na posiedzeniu z SANKCJA WYKONAWCZA dlaczego nie zlaczyli tych wyrokow licze tylko na dobre rozpatrzenie tych dokumentow

Powrót