Pomóżcie

• Autor wątku Autor wątku Dejter
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Dejter

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Witam,
W wyniku podrobienia mojego podpisu, rzekomo zawarłam umowę z telekomunikacją cyfrową. O zaistniałym zdarzeniu dowiedziałam się od swojego operatora,który to wyłączył mi usługę i naliczył karę :(.Sprawę zgłosiłam na policję, a ww firmę poinformowałam o zaistniałej sytuacji. Policja wszczęła postępowanie o czym poinformowała Telekomunikację Cyfrową-nawet przesłuchiwała pracownika tej firmy. Mnie poinfoirmowała, abym nie płaciła wysyłanych mi rachunków,a pismo od nich wstrzyma proces wysyłania rachunków. Mimo tego rachunki napływały, a policja którą co miesiąc po tym informowałam,nie kazała ich opłacać. Sprawa trafiła do prokuratury, a Pana oszusta szukają od dwóch miesięcy. Tydzień temu otrzymałam list polecony,którego nieodebrałam. List z firmy windykacyjnej. Ponieważ nigdy nie miałam zadłużeń, jestem pewna że chodzi o opisany tu temat. W internecie widzę, że zarówno telekomunikacja cyfrowa jak i ta firma windykacyjna stosują praktyki nielegalne i są oszustami. Windykacja zasypuje w ostatni dzień sąd, a ten hurtem wystawia egzekucję komorniczą.Ludzie pomóżcie! Co mam zrobić, aby mnie to nie spotkało? Czy sprawę skierować do sądu? Obawiam się, że wszelka korespondncja wyjaśniająca z załączonymi pismami wystawionymi przez policję-tak jak w przypadku telekomunikacji cyfrowej-zostanie zignorowana :(. Co mam robić, aby nie stracić części majątku, którego już nigdy nie odzyskam :(?
Dziękuję za każdą pomoc :*
Marta

Przecież zrobiłaś wszystko jak trzeba. Nie przejmuj się komornikiem, to nie Twój dług.

Tylko,że z tego co przeczytałam w necie,będę poinformowana o fakcie dokonanym-egzekucja komornicza.Sąd nie wzywa mnie na rozprawę,a wszystko odbywa się przez ESąd.Na odwołanie mam 2 tygodnie,po których komornik może mi zabrać mienie z tytułu długu.Mało to absurdów Polskiego prawa?Wiem,że tych pieniędzy na 99,9% nie odzyskam,bo firma poprostu stosuje takie praktyki.Chcę się przed tym uchronić.Naprawdę już nie wiem,co mam robić:(

Ostatnia edycja:
Na 99,9% w takim scenariuszu jaki podajesz odzyskasz, i to z odsetkami. W czym problem?

Jak dostaniesz nakaz zapłaty z e-sądu to wnieś sprzeciw.

Problem jest w tym, że takie firmy powstają-nabierają ludzi-a gdy zaczynają się pozwy osób oszukanych, w magiczny sposób ogłaszają upadłość i szukaj wiatru w polu :(

Czy sprzeciw mogę złożyć listownie jako osoba prywatna, czy muszę mieć adwokata?

Nie pisz posta pod postem. Możesz to napisać sama.

Dejter napisał:
Tylko,że z tego co przeczytałam w necie,będę poinformowana o fakcie dokonanym-egzekucja komornicza.Sąd nie wzywa mnie na rozprawę,a wszystko odbywa się przez ESąd.Na odwołanie mam 2 tygodnie,po których komornik może mi zabrać mienie z tytułu długu.Mało to absurdów Polskiego prawa?Wiem,że tych pieniędzy na 99,9% nie odzyskam,bo firma poprostu stosuje takie praktyki.Chcę się przed tym uchronić.Naprawdę już nie wiem,co mam robić:(

sugeruję założenie konta w esądzie. Trwa to chwilę, czeka się 3 dni i po zawodach. Będziesz wszystko wiedziała.

Powrót