Pomyłka na Allegro .

• Autor wątku Autor wątku oluskaa92
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

oluskaa92

Witam. Mam taki problem. Zamówiłam produkt na allegro. Przesyłka miala dojsc dzisiaj ale kurier nie przyjechał. Próbowałam skontaktować się z pracownikiem -bez skutku ,aż tu po godzinie 15 odezwał sie . Napisał ,że przesyłka została wysłana w piątek (ale nie na sobote tak jak bylo umówione a w dodatku nie "za pobraniem" ). Okazało się ,ze osoba zajmująca sie moim zamówieniem pomyliła sie ... Pan powiedział ze w poniedziałek przyjedzie do mnie kurier i da mi przesyłkę za darmo(bo przelew podobno dotarł ale ja nic nie wysyłałam) Czyli dostanę to za darmo.. I stad moje pytanie . Czy jeśli przyjmę przesyłkę to bede miała jakieś problemy ?

Szanowna Pani!
Osoba wysyłająca popełniła błąd, a nie Pani. Należy zauwarzyć, że w polskim ustawodactwie obowiązuję zasada, iż kto wprowadza w błąd, lub wyzyskuję takie błędne przekonanie popełnia przestępstwo, ale Pani nie spełniła żadnego tego typu zachowania więc nie popełnia Pani przestępstwa.
pozdrawiam

jesli przyjmie pani przesyłke to czywiście nie popełnia pani przestępstwa....ale za towar trzeba zapłacić...-bo jeśli nie...- to do zarzutów o przywłaszczenie blisko...

Powrót