Pomyłka w rejestracjii WRS

• Autor wątku Autor wątku joanna250276
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

joanna250276

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Czesc !!!
29/10/06 umowe podpisalam z JKing w tym czasie nazwy zmienialy sie "jak rekawiczki" ale wszystko bylo na tych samych zasadach jak u JKing nie mowie zapomnialam zarejestrowac JKing wiec zeby nie bylo zadnych "komplikacjii" zarejestrowalam sie pod ostatnia nazwa agencjii jaka byla w tym czasie i tak tez przyslali mi ze od dnia 29/10/06 pracuje dla E.Enterprise co sie pozniej okazalo juz pierwsze problemy mialam przy staraniu sie o Child Benefit ale jakos to przeszlo tera z nie pracuje od 19/09/09 i staralam sie o zasilek w JC+ decyzja oczywiscie przyszla odmowna tumaczac nie jasnoscia w WRS zlozylam prosbe o ponowne rozpatrzenie i czekam w tym samym czasie wyslalam list wyjasniajacy noje polozenie do HO dzis przyszla odpowiedz ze niestety nie mogo nic zrobic chyba ze nadal pracuje dla nich a prawda jest taka ze dla:
29/10/06 umowa podpisana z JKing ale placil Walburg LTD
09/12/06 umowa nadal ta sama ale placil Management LTD
14/01/08 zmienila sie agencja ale umowa obawiazywala taka sama jak w JKing (tak nam mowili "ustnie"na zebraniu pracownikow)

nie mam pojecia jak z tego wyjsc calo i nie stracic tych lat przez te pomylke stracilam juz wszystko:prawo do zasilku i council benefit na dzien dzisiejszy nie mam pracy,pieniedzy i jestem samotna matka 11 letniego syna wiec mam tylko tyle co tax child credit i child benefit juz nie mam z czego oplacic mieszkania (750Ł+oplaty)
PROSZE O PORADE

mialam do czynienia z podobnym przypadkiem, osoba pracowala w hotelu i w zwiazku z brakiem zapotrzebowania na jej uslugi poza sezonem kazdego roku w styczniu dostalawa p45. Aczkolwiek pracodawca, a raczej tutaj to slowo nie jest wlasciwe :) ma dodatkowy biznes cateringowy i zapewnial tej osobie prace w tej materii. Odmowa z jsa, brak prawa do rezydencji. Rejestracja w wrs jednego pracodawcy, powiedzmy mr. A. nie bylo payslipow, cash in hand, poprosilismy hotel o wydanie zaswiadczenia o zarobkach od pocztaku zatrudnienia, dodam, ze siega ono 2006 i zeby bylo ciekawiej rejestracja w wrs dokonana w terminie. I teraz uwaga na zaswiadczeniach o zarobkach mamy nastepujacych pracodawcow w naglowkach: mr. A, mr. A and mrs. b catering, mrs. b catering, mrs b and mr a... bylo ich pieciu o ile dobrze pamietam (troje ludzi-biznes rodzinny). Te same osoby, praca ta sama..Nie bede juz dluzej sie zaglebiac, sprawa nawet nie siegnela trybunalu, decyzja w wick zostala zmieniona na korzysc poszkodowanej.
na koniec dodam, ze poradzilam odnowic rejestracje wrs bo jakby nie patrzec 12 m0cy nie bylo..

Nie za bardzo rozumiem, jak to wszystko sie potoczylo w twojej sprawie. moim argumentem bylo,ze ta osoba bylas przekonanaa ze pracuje dla jednego pracodawcy i nie bylo podstaw zeby inaczej, no poza p45 ale to wyjasnilam nieznajomoscia prawa;

z jakiego konta bylo placone,, czy caly czas wykonywalas ta sama prace, za ta sama stawke i w tym samy miejscu? czy odpowiadalas przed tymi samymi ludzmi itd. Jest w prawie cos takiego jak estoppel. idz do citizens advice bureau, ze wsparciem wieksza szansa...

a jeszcze jesli chodzi o right to reside, nie masz tu kogos na kogo prawie moglabys polegac?gdzie jest i co robi tata dziecka? moze jakas rodzina?

powodzenia

owszem dostalismy p45 ale mowiono nam ze to tylko dlatego bo nazwa sie zmienila ale nadal wszystko jest tak jak bylo.
Jesli chodzi o miejsce pracy to tak owszem bylo to samo RAMADA HOTEL przez caly ten okres pracownicy i obsada tez ta sama tylko payslipy co chwila inne i inne nazwy agencji
ojciec dziecka jest tu w uk juz mam zlozone documenty o alimenty i czekam na decyzje w sprawie rozwodu. poza tym nie mam tu nikogo.

no to super,(tzn. nie zazdroszcze tylko tak z punktu widzenia prawa) jesli on ma prawo do rezydencji i nie macie rozwodu to i ty masz prawo do rezydencji jako czlonek jego rodziny. To nawet lepiej Musisz napisac jeszcze raz najlepiej do Wick jesli masz adres gdzies w listach i na to bym stawiala w tej kwestii najbardziej.

a tak w ogole to powinnas miec prawo do Income Support jako samotny rodzic, gdybys sie uparla

napisz co robi twoj maz, jak jego sprawa rezydencji wyglada? pracuje legalnie?

ja posiadam UK RESIDENCE DOCUMENATATION od 10/01/2008 jesli otochodz :(

Joasiu czy to oznacza,ze w Twoim posiadaniu jest ~ niebieska ksiazeczka ?~ oraz list z HO o nabyciu praw do rezydencji w UK?

Tak dokladnie niebieska z napisem HOME OFFICE - UK RESIDENCE DOCUMENTATION FOR A NATIONAL OF AN EEA STATE :(

Tak wiem tylko ze to tak dlugo wszystko trwa pracy znalesc nie noge chodze do JC+ po jakies oferty szukam tez na wlasna reke kasa sie skonczyla coucil mi wstrzymali bo czekaja na decyzje z JC+ a JC+ bo im sie WRS nie zgadza ,WRS bo po terminie i tak w kolko :(

Powrót