A
ajekek
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam. Jakiś czas temu dostałem paczkę od rodziny z zagranicy. Paczkę odbierała inna osoba, bo akurat nie było mnie w domu. Kurier dostarczył bezkontaktowo tak jak się spodziewałem 3 kartony. Rzeczy zostały rozpakowane, metki ucięte itp. Po kilku dniach odezwał się pracownik firmy, że popełnił błąd i jedna paczka została dostarczona omyłkowo. Ktoś inny dostał mój karton, a ja jego - pomylił naklejki adresowe na magazynie. Wzywa mnie do zwrotu paczki i grozi, że strona, która paczki nie dostała zgłosi to na policję, bo wyceniła ją sobie na 2tys. Tymczasem ja już paczki nie posiadam. W środku były pieniądze, słodycze i ubrania - prezenty na święta dla dzieci. Jak się okazuje większość rzeczy pokryła się z zawartością, której oczekiwałem i stąd nie zorientowałem się, że to pomyłka. Z nadawcą nie kontaktowałem się co do zawartości, bo co kilka miesięcy dostaję od niego paczki ze słodyczami i ubraniami. Co w tej sytuacji powinienem zrobić? Co mi grozi? Paczki zaadresowane były do mnie, a o możliwości pomyłki dowiedziałem się dopiero po otwarciu i użytkowaniu rzeczy. Zwróciłbym zawartość, żeby nie robić nikomu problemu, ale jej już po prostu nie posiadam. Pozdrawiam