Ponowna reklamacja usługi

• Autor wątku Autor wątku zar_a
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zar_a

Użytkownik
Odpowiedzi
138
Witam,
mam krótkie pytanie. Jeżeli zareklamowana została usługa fryzjerska. Wnosiłam o zwrot pełnej kwoty jaką zapłaciłam za usługę.
Usługodawca zaproponował poprawienia fryzury za darmo. Zgodziłam się.
Jednak po 3 tygodniach od poprawy fryzury efekt jest prawie taki sam jak po pierwszej wizycie.
Czy w związku z tym mogę ponownie ubiegać się o zwrot pełnej kwoty za nienależycie wykonaną usługę?

Nie wiem o co chodzi, ale jeśli wada fryzury jest istotna, to tak.

I wizyta: Poprosiłam o rozjasnienie czesci włosów(powiedzmy ok. 30% powierzchni włosów), Pracownik salonu rozjaśnił ok. 80% powierzchni włosów.
Złozyłam reklamacje. Zaproponowano mi poprawe fryzury. Włosy zostaly przyciemnione, aby uzyskać rozjasnienie jakie oczekiwałam na pierwszej wizycie.
Po 3 tygodniach kolor się zmył i włosy wyglądają jak po pierwszym farbowaniu.
Czy w związku z powyższym mogę ponownie ubiegać się o zwrot pełnej kwoty za nienależycie wykonaną usługę?
Dla pewnosci jaki zapis Kodeksu Cywilnego ma zastosowanie w obecnej sytuacji?

Rozsądnym wyjściem będzie żądanie poprawienie dzieła, czyli przyciemnienia włosów (ale trwałe), ewentualnie też obniżenia ceny za usługę.

Jedna poprawa już nastąpiła. Bez efektów. Przy ostatniej poprawie fryzjer stwierdził, że nie jest możliwe trwałe przycienienie.
Czy jest jakiś określony okres czasu w jakim mozna składac reklamację do nieprawidłowo wykonanej usługi?

Powrót