Ponowne pytanie

• Autor wątku Autor wątku Joline
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Joline

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam !

Moi rodzice są po rozwodzie, aktualnie mieszkam z matką.
Mam ukończone 17 lat, a 21 grudnia kończę 18... Czy jest taka możliwość, że w tym aktualnym wieku mogłabym zamieszkać z babcią?
Czy będzie z tym jakiś problem? Czy wyprowadząc się będę musiała wrócić do matki? Stres jaki wywołuje mój opiekun sprawia,że nawet czasami mam nierozsądne myśli..Proszę pomóżcie... Nie wytrzymam już tych 4 miesięcy,tym bardziej,że przede mną matura, a muszę się uczyć i nie mam czasu na zmartwienia i płacz.

Porozmawiaj z mamą, jak się zgodzi na twoje mieszkanie u babci to tak, kiedy będziecie same rozmawiać powiedz jej o wszystkim, nawet kosztem łez, to mama. Powiedz jej wszystko spokojnie może razem pójdziecie na spacer i wtedy jej to powiesz. Mama na pewno cie kocha i może spróbuje zrozumieć. Powodzenia.

Witam ponownie!

Powiem tak...Moja matka wyżywa się na mnie psychicznie i z resztą na moich braciach, a także fizycznie. Mamy aktualnie kuratora, ale nie mogę się z nią spotkać, bo za każdym razem kiedy ona przychodzi ja mam zajęcia dodatkowe, albo jestem u taty. Nikt jej tego nie udowodni, poza tym moi bracia żyją w zbyt wielkim strachu, by powiedzieć o tym kuratorce. Z resztą mój ojczym i jej mąż także się jej boi. W sumie od pewnego czasu, żyją na siłę. Z moją mamą NIEMOŻLIWOŚCIĄ JEST normalna rozmowa.... MOgłabym tak wymieniać wszystko bez końca..MOja matka jest świetną aktorką... Z resztą chodziło mi o to, czy z własnej woli. Nie chce iść na konfrontacje . ONA NIENAWIDZI MOJEJ BABCI I ZAWSZE BYŁA PRZECIWNA SPOTKAŃ !! CHODZI tutaj o to, że...a nie ważne. Jak takie odpowiedzi, to dziękuję .

Idż do radcy prawnego. Pewnie troche Cie ta wizyta będzie kosztować, ale warto porozmawiać. Albo dowiedz się kto jest teraz kuratorem u Was i spotkaj się z nim sama poza domem.

Powrót