ponowne zawieszenie

• Autor wątku Autor wątku kasia.w.
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kasia.w.

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
24
jes li po odieszeniu kary obecnje osadzony od listopada w zakładzie karnym w sprawie alimentów czy może ponownie starać się o zawieszenie

Jeśli kara została wprowadzona do wykonania (czyli potocznie mówiąc skazany już siedzi) to nie widzę takiej możliwości.
Natomiast jeżeli skazny uzyska odpowiednią przerwę w karze to może jedynie ubiegać się w pewnych okolicznościach o warunkowe przedterminowe zwolnienie na szczególnych warunkach (art. 155 k.k.w.).

mozna sprobowac napisac prosbe o ponowne zawieszenie wyroku opierajac sie na art.24. kkw. ale nie wiem czy to wiele da. :what:

[cytat="buniaaa"]mozna sprobowac napisac prosbe o ponowne zawieszenie wyroku opierajac sie na art.24. kkw. ale nie wiem czy to wiele da. :what:[/cytat]

W trybie art. 24 k.k.w. możliwe byloby moim zdaniem co najwyżej uchylenie postanowienia o zarządzeniu wykonania kary a nie ponowne zawieszenie jej wykonania. Poza tym aby uzyskać w tym trybie korzystne dla skazanego rozstrzygnięcie należałoby oczywiście wykazać że zachodzą okoliczności wskazane w art. 24 k.k.w.

w przypadku alimentów bardzo trudno jest wskazać okoliczności sądy też nie przyczylają się żeby zmienić postanowienie - wiem bo też to przerabiałam sprawa skończyła się fiaskiem

Powrót