Ponownie GetBACK

• Autor wątku Autor wątku Maciej1980
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Maciej1980

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzień dobry,

Widzę, że ta firma jest stałym "bywalcem" na forum, także i ja mam związane z nią pytanie.

Otóż jakiś czas temu miałem kredyt w banku. Niestety życie tak się potoczyło, że przestałem go spłacać. Mój błąd, którego już nie powtórzę, polegał na tym, że ignorowałem próby kontaktu ze strony banku, efektem czego dług został sprzedany właśnie do GetBACK.

Teraz tak. Nie neguję tego długu, zawarliśmy ugodę z windykatorem, a raty spłacam regularnie i w terminie. Raz faktycznie była obsuwa, ale informowałem ich o tym i zapłaciłem zaległość z bodajże 2-tygodniowym opóźnieniem. Zaznaczam, że odkąd sprawa trafiła do GetBACK nie unikam kontaktu, zawsze odbieram, a jak nie mogę - oddzwaniam.

Problem właśnie w tym, że ten kontakt jest częsty, żeby nie powiedzieć zbyt częsty. Potrafią dzwonić kilka razy w miesiącu o różnych porach. Czasem ktoś się odzywa, częściej jest to "głuchy telefon". Wiem, z jakich numerów dzwonią, zresztą łatwo to dziś sprawdzić w Internecie. Do tego dochodzą ciągłe smsy: "zapłać dwie raty, zobacz co zyskasz", "przypominamy o zbliżającym się terminie płatności" itp.

Czy można jakoś im zakomunikować, że sobie tego nie życzę? Najlepiej popierając to odpowiednim artykułem prawa? Rozumiem próby kontaktu, gdybym zalegał z płatnością, albo regularnie się spóźniał, ale tutaj nie ma to miejsca. Dodatkowo firma ta stosuje bardzo tanie sztuczki psychologiczne, żeby nie powiedzieć metody iście stalinowskie. Straszenie komornikiem, wizytami windykatorów i tak dalej. Nie jest to komfortowe, szczególnie, że płacę wszystko terminowo. Zdarzyło się, trudno, takie jest życie, chcę to naprawić i spłacić dług, ale nie życzę sobie piętnowania mnie i robienia z mojej osoby oszusta.

Powrót