P
paampuch
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam!!! Zwracam się z pytaniem mając nadzieję, iż ktoś będzie mi umiał wyjaśnić następującą kwestię.
Otoż moja żona odbyla staż w jedej z instytucji państwowych, bylo to jej wielkim mażeniem aby tam pracować, jednak pracodawca nie mógł jej zatrudnić z uwagi na kryzys
Ostatnio żona skontaktowała się z kierownikiem owej instytucji, który zlożył jej obietnicę oferty pracy w bliżej nieokreślonym czasie. A to z tego powodu iż wolne etaty zostały zamrożone jak już wspomniałem ze względu na cięcia budżetowe. Widziałby ją w pracy jednak zanim ją będzie mógł przyjąć chciałby ją widzieć znowu na stażu. Problem zaczyna się w tym momencie ponieważ żonie co prawda przysługuje staż ponieważ podniosła swoje kwalifikacje od momentu ukończenia poprzedniego stażu, ale pani z lokalnego PUP oświadczyla iż PUP nie wysyła dwa razy na staż do tego samego pracodawcy, na pytanie o podstawę prawną pani poprosiła o chwilę ponieważ musi sięgnąć do źródła prawa, od tamtego czasu kobieta jest nieuchwytna. Poczytaliśmy Ustawę o promocji zatrudnienia i nie znaleźliśmy zapisów o kierowaniu na staż do tego samego pracodawcy. Natknąłem się na podobną wzmiankę w pup na drugim końcu Polski jednak nie bylo to obarczone żadnym artykulem. Wydaje mi się iż może to być forma jakiegoś zabezpieczenia dyrektora PUP
Otoż moja żona odbyla staż w jedej z instytucji państwowych, bylo to jej wielkim mażeniem aby tam pracować, jednak pracodawca nie mógł jej zatrudnić z uwagi na kryzys