poprawiona legitymacja/nie wazny dokument

• Autor wątku Autor wątku krzysztoff112
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

krzysztoff112

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam!
Mam nastepujaca sytuacje. Bylem w posiadaniu legitymacji szkolnej, ktora ze wzgledu na to iz byla czesto uzywana byla lekko 'zepsuta' i nie widoczna byla doklanie moja data urodzenia, postanowilem wiec poprawic dlugopisem swoja date (normalna prawdziwa, nic nie przerabialem, poprawilem aby bylo widoczne), no i wczoraj przy kontroli biletow autobusowych kontroler po okazaniu mu biletu poprosil mnie o legitymacje, po czym stwierdzil ze jest przerabiana... Dostalem mandat w wysokosci takiej samej jak brak biletu (choc bilet mialem), a nie za brak/zly dokument. Kontroler zatrzymal legitymacje i nie wiem co robic. Co mi grozi za takie poprawienie tylko daty ur. na legitymacji?? Oczywiscie nie mam zamiaru placic kary (nie tej kwoty! 200 zl...), co mam napisac w odwolaniu, ze kontroler wystawil mi zly mandat ? Bilet mialem, legitymacje wyrobilem sobie juz nowa...
Pozdrawiam Krzysztof

sytuacja sie troche zminila, bylem po ta legitymacje i widzialem ja.... ktos (zapewne ten kontroler) zminil mi ta date urodzenia tak ze nie amm sie juz jak tluamczyc :// oszukali i wrobili mnie, a ja nei am mjak sie bronic, co moge zrobic ://///

Jedyne, co przychodzi mi do głowy to czy kontroler miał prawo zatrzymać legitymację - no i powiadom policję o podejrzeniu przerobienia dokumentu przez kontrolera.

Podrobienie legitymacji to jest przestępstwo.

Powrót