Poprawka w sierpniu

• Autor wątku Autor wątku Kaseczek2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kaseczek2

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, mam problem a mianowicie 25 kwietnia powinnam skończy szkołę i napisać maturę. Niestety przez strajki nauczycieli nie miałam jak poprawić oceny z przedmiotu i została mi wystawiona ocena niedostateczna. Czy w takiej sytuacji mam prawo do odwołania się od poprawki? Nie jest to moja wina ale nauczucieli w podobnej sytuacji jest również mój kolega. Co mamy z tym zrobić?

Ponieść konsekwencje swojego zachowania. To najlepszy egzamin dojrzałości. Ocena końcoworoczna to wynik pracy przez cały rok, a nie ostatnich trzech tygodni strajku nauczycieli. Dodatkowo, strajk był dłużej zapowiadany, niż trwał, więc było kiedy poprawić oceny.

Serio uważasz, że twoja ocena niedostateczna ocena to wina nauczyciela a nie twoja? To trzeba mieć tupet.

Zdasz komisa i za rok pykniesz mature. W czym problem?

@finied, wydaje mi się, że autorka oczekiwała porady prawnej, a nie prawienia morałów...

@Kaseczek2, mogłaś wnioskować do dyrektora o sprawdzian wiedzy z całego roku w ciągu 2 dni roboczych od zakończenia zajęć (art. 44n ustawy o systemie oświaty). Teraz to już niestety musztarda po obiedzie.

Powrót