portal Fotka.pl "ukradl" mi moja fotke !! zaslaniajac sie regulaminem !!

• Autor wątku Autor wątku Popocatepetle
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Popocatepetle

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
witam,

a sprawa byla taka... dodawalem sobie fotki, na ktorych np nie bylo widac dokladnie calej mojej twarzy a jedynie bok. albo w kapeluszu. albo w ciemnych okularach. regulamin mowi raczej wyraznie, ze foty maja przedstawiac widoczna cala twarz. no ale oni mi je zaakceptowali. wiec "poszly". i tak sobie wisialy 2-3 lata na moim profilu. az nagle chyba zagadalem zbyt agresywnie do jakiejs "milej" dziewczyny z innego profilu, ktora mnie obrazala. a moze ona byla moderatorka ? juz nie pamietam. w kazdym razie usuneli mi te fotki.

przypuszczam, ze to jest tak, ze te fotki sie dalej trzymaja u nich na serwerze. po moich interwencjach, ze to sa MOJE i przedstawiaja MNIE kazali mi na dowod wyslac zdjecie swojej twarzy z gazeta z dnia danego. wiec to zrobilem. powiedzieli, ze oddadza obie fotki. oddali tylko jedna. tej "z boku" z profilu nie oddali.

czy moge im w jakikolwiek sposob zagrozic ? albo lepiej: jak im udowodnic, ze ta druga fota tez jest moja ?
fotki byly robione w tym samym dniu na tym samym tle, wiec tymbardziej mnie to dziwi, ze oni mi nie chca "uwierzyc". co jeszcze moge zrobic ? musze odzyskac ta fotografie (wiem, ze to glupie), bo ja juz jej na moim komputerze nie moge znalezc wiec prawdopodobnie jej nie mam !!!

czy myslicie, ze dobrym pomyslem jest zrobic kolejne zdjecie na tym "tle" i wyslac im jeszcze raz zeby uwierzyli ?
czy jest jakikolwiek sens walczyc z nimi ?

RE: portal Fotka.pl "ukradl" mi moja fotke !! zaslaniajac sie regulaminem !!

Co do znaczy oddadzą fotki? Są nadal wyświetlane w profilu?

Jak uzasadniali odmowę ponownego udostępnienie fotografii?

Proszę jeszcze nam wskazać w ich regulaminie punkty np. odnośnie wymogów zdjęć, możliwości usunięcia - ja ich regulaminu nie znam.

Poza tym jaką podali podstawę prawną przy usunięciu zdjęć z publicznej przestrzeni?

Powrót