Portal randkowy: jak usunąć konto i pobieranie pieniędzy bez zgody użytkownika

• Autor wątku Autor wątku baul80
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Chciałem zapytać czy usunięcie wszystkich historii płatności na moim koncie na portalu randkowym a później usunięcie konta poprzez wpisanie kodów dezaktywacyjnych wysłanych na mojego maila załatwia sprawę pobierania dalszych opłat (subskrypcji)? (W historii płatności na koncie zniknęły dwie subskrypcje a na maila przyszły wiadomości potwierdzające anulowanie obu subskrypcji (wykupiłam 3 dniowy okres próbny za 4 zł 20 groszy) i w ciągu 2 godzin od razu później rozpocząłem proces anulowania, czy to wystarczy aby dalej nie przedłużali mi opłat? Dzięki za odp.

Musisz zablokować kartę kredytową i wysłać im wypowiedzenie umowy.

Przypomnij jeszcze czy to mailowo wysłać czy poczta , adres jakiś wzór odstapienia? Dzieki

Pocztą, musisz najpierw napisać do nich maila i potem oni ci przyślą adres na, który musisz wysłać.

Ale jak już anulowalem wszystko i konto usunąłem to jeszcze to muszę wysyłać,? To znowu muszę się tam logować i aktywować konto, nie wystarczy sama blokada karty kredyt?

Wystarczy tylko blokoada karty i wysłanie im wypowiedzenie potem oni muszę to zaakceptować i blokują konto.

Bari23 podejrzewam że na tym samym portalu założyliśmy konto mógłbyś mi powiedzieć z kad wziol es kod dezaktywacyjny do widnieją uch subskrypcji

Witam :) mam problem jak wszyscy tutaj. Zalogowałam się na rzekomo "bardzo dobrym" portalu randkowym i nie mogłam usunąć konta. Kiedy otrzymałam z banku informację o jakiejś dziwnej transakcji na moim koncie zablokowałam dostęp do konta, zmieniłam kartę i co...? portal poinformował mój bank, że płatność dotyczy rjestracji na portalu randkowym i ... ściągnęli mi 240,00 zł. Czy w tym momencie nie zostały naruszone moje dobra poprzez udostępnienie takich informacji bankowi? Chcę jeszcze dodać że dostałam jakieś wiadomości meilowe pod dziwnymi adresami od firmy windykacyjnej do której portal przekazał zobowiązanie, pomimo, że sciągają z konta, żądają ode mnie ponad 100 euro... koszmar.. pomóżcie... proszę

A jaki to był adres portalu ?

A czy wysłałaś im listem rezygnacje z umowy ?

Ostatnia edycja:
To był be2 i nie wysłam rezygnacji pisemnej ... zastanawiam się czy mieli prawo podać informację do banku informację, że to zobowiązanie wobec portalu randkowego... nie chcę aby inni wiedzieli o tym, przeciez dlatego loguję się pod nikiem a nie imieniem i nazwiskiem

To jak podpisywałaś umowę jakomś to napisz do moderacji, żeby ciebie poinformowali jak zrezygnować z umowy.
Ja miałem podobną sytuację na innym portalu randkowym i musiałem im wysłać pocztą wypowiedzenie umowy.

napisałam meila, kazali najpierw zapłacić...

A kiedy się rejestrowałaś ?
Ja bym poszedł na twoim miejscu do prawnika .

nie pamiętam kiedy , ja tam wogóle nie zagladam...

dzięki, jak coś się dowiem to się podzielę :)

[FONT=&quot]Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
edit.gif
Regulamin [/FONT][FONT=&quot]§8[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Ale nie pamiętasz kiedy i dopiero niedawno zorientowałaś się o ubytku pieniędzy ?

sprawdziałm pocztę 3 lata temu, pierwszy raz sama zapłaciłam drugi raz miałam mnóstwo wydatków i duży ruch na koncie i umknęło mi, teraz kiedy zadzwonili z banku - przypomniałam sobie

Jak usunać konto na ***:(

To Forum Prawne nie informatyczne. mod

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Witam! chciałem sie zapytać co dzialo sie u Ciebie po usunieciu profilu czy kase brali. mnie udalo sie tez usunąc profil ale po prośbie na support.pl sami usuneli. co dalej sie działo

Dodatkowo zapłaciłem tą niby zaległość. prosze niech sie ktoś podzieli ze mną co dalej?

Zamykam ! Nie zajmujemy się radami informatycznymi.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót