O
OmegaAlfa
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
Witam,
nie wiem czy są tutaj użytkownicy portali randkowych, chodzi mi o portale takie niby bardziej "ambitne"...
Wykupiłem pakiet konta premium na miesiąc i mam wrażenie (bo płatność była dostępna jedynie kartą), że teraz co miesiąc będą mi odciągać jak za abonament.
A ja np tak nie chce.
Przytoczę pewne punkty regulaminu i chciałbym prosić o radę czy faktycznie ja muszę składać wypowiedzenie?
i teraz co można o tym powiedzieć? Wybrałem opcję konta Premium na miesiąc i teraz rozumiem, dopóki nie wypowiem, płatność będzie ściągana z karty z konta co miesiąc, po zakończeniu kolejnego okresu jako przedłużenie?
A jaki jest okres wypowiedzenia? 7 dni? dobrze czytam? czy 14?
Aczkolwiek ten punkt 4.3.1 mówi o umowie na czas określony czyli na miesiąc...kończy się umowa i całość wygasa ale czy na pewno?
nie wiem czy są tutaj użytkownicy portali randkowych, chodzi mi o portale takie niby bardziej "ambitne"...
Wykupiłem pakiet konta premium na miesiąc i mam wrażenie (bo płatność była dostępna jedynie kartą), że teraz co miesiąc będą mi odciągać jak za abonament.
A ja np tak nie chce.
Przytoczę pewne punkty regulaminu i chciałbym prosić o radę czy faktycznie ja muszę składać wypowiedzenie?
4.3.1.W przypadku wykupienia Konta Premium na 1 miesiąc zawierana jest umowa na czas
określony i opłata wynosi:
a) przy płatności przelewem 39,90 zł za 1 miesiąc
b) przy płatności kartą kredytową lub debetową 34,90 zł za 1 miesiąc
4.4. W przypadku niewypowiedzenia przez Użytkownika Umowy o Konto Premium:
a) zawartej na 1 rok na 60 dni;
b) zawartej na 6 miesięcy na 30 dni;
c) zawartej na 3 miesiące na 14 dni;
d) zawartej na 1 miesiąc na 7 dni;
przed terminem zakończenia okresu jej obowiązywania, Umowa o Konto Premium staje się
umową zawartą na czas nieokreślony, którą zarówno Użytkownik jak i Administrator może
wypowiedzieć z zachowaniem czternastodniowego okresu wypowiedzenia.
4.5. Po zmianie Umowy o Konto Premium zawartej na czas określony w umowę zawartą na czas
nieokreślony zgodnie z pkt 5.7 powyżej, Użytkownik będzie uiszczał opłaty w wysokości
odpowiednio:
a) 34,90 zł za każdy kolejny miesięczny okres obowiązywania umowy o Konto
Premium
b) 73,90 zł za każdy kolejny miesięczny okres obowiązywania umowy o Konto
Premium VIP
W razie braku możliwości pobrania płatności za kolejny okres Umowy o Konto Premium lub
niedokonania przelewu stanowiącego opłatę za kolejny okres Umowy o Konto Premium,
Użytkownik traci dostęp do funkcjonalności dostępnych w ramach Umowy o Konto Premium po
okresie 7 dni liczonych od dnia, w którym taka opłata powinna nastąpić. W takim przypadku Konto
uzyskuje status Konta Podstawowego.
6. Świadczenie będzie spełniane w sposób ciągły, stosownie do czasu na jaki została zawarta
Umowa pomiędzy Administratorem a Użytkownikiem. Świadczenie usługi rozpocznie się:
a) dla Konta Podstawowego – po dokonaniu rejestracji w Serwisie;
b) dla Konta Premium lub Konta Premium VIP – niezwłocznie po dokonaniu opłaty i
wyrażeniu przez Użytkownika zgody na rozpoczęcie świadczenia usługi przed
upływem 14-dniowego okresu na odstąpienie od umowy, a w braku takiej zgody – po
upływie 14-dniowego okresu na odstąpienie od umowy.
i teraz co można o tym powiedzieć? Wybrałem opcję konta Premium na miesiąc i teraz rozumiem, dopóki nie wypowiem, płatność będzie ściągana z karty z konta co miesiąc, po zakończeniu kolejnego okresu jako przedłużenie?
A jaki jest okres wypowiedzenia? 7 dni? dobrze czytam? czy 14?
Aczkolwiek ten punkt 4.3.1 mówi o umowie na czas określony czyli na miesiąc...kończy się umowa i całość wygasa ale czy na pewno?