Portfolio ze zdjęciami

• Autor wątku Autor wątku Lacki2006
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Lacki2006

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam chciał bym zrobić na swojej stronie portfolio ze zdjęciami produktów które zrealizowałem, w portfolio chciał bym umieścić zdjęcia wykonanego produktu jak i zdjęcia w praktyce i mam problem czy jak umieszczę zdjęcie produktu wystawionego gdzie obok niego stoi jakaś np znana osoba to bedzie to naruszenie jej wizerunku czy można umieścić wykonany przeze mnie produkt na tle którech stoji inna osoba bez jej zgody były by to zdjęcie pobrane z internetu z jakiś innych portali więc sokoro oni mogą je upubliczniać to pewnie ja też, proszę o poradę ?

Lacki2006 napisał:
... czy jak umieszczę zdjęcie produktu wystawionego gdzie obok niego stoi jakaś np znana osoba to bedzie to naruszenie jej wizerunku ...
Tak.
Lacki2006 napisał:
... czy można umieścić wykonany przeze mnie produkt na tle którech stoji inna osoba bez jej zgody ...
Nie.

Rozumie ale nawet jak w tle są osoby publiczne ? np tutaj robiliśmy tło to też to zdjęcie nie może zostać użyte w naszym portfolio ? pomimo iż stoi przed nim minister obrony narodowej ?
***mod***

Ostatnią edycję dokonał moderator:
A co ma do tego osoba publiczna ? Jeśli już to Ustawa mówi o powszechnie znanej lecz wykorzystywanie jej wizerunku musi mieć wiązek z jej funkcją publiczną. Każde inne wykorzystywanie również wymaga zgody.

Powrót