porzucenie samochodu

• Autor wątku Autor wątku maksymilian14
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

maksymilian14

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
witam byłem w Niemczech i na autostradzie zepsuł mi się samochód i tam go zostawiłem wróciwszy do Polski pkp nie wiem czy muszę po niego wrócić bo padł mi silnik a scholowanie go do Polski jest kosztowne boję się natomiast że niemiecka policja może nałożyć na mnie karę jak mam to załatwić?

Poszukaj nablizszego szrotu w okolicy, niech ci odholuja to auto i zezlomuja na miejscu, ale to tez bedzie kosztowac.

a jeżeli okarze się że auta nie ma już na miejscu w którym go zostawiłem bo policja go zabrała to co wtedy czy nakładają duże kary?

Nie mam pojecia, jakie kary, ale na pewno policja w takim przypadku kazala sholowac auto z autostrady do najbliszego warzstatu samochodowego i zaplacisz za holowane i postojowe za kazdy dzien.

Jak mozna sie tak nieodpowiedzialnie zachowywac?

nie rozumiesz wracałem sam stanąłem gdzieś w lesie w nocy chciałem samochód scholować don ajbliższego parkingu przez trzy godz. stałem jak debil i próbowałem kogoś zatrzymać więc poszedłem pieszo kilkanście kilometrów do stacji pkp i wróciłem do kraju po to żeby załatwić lawete i ściągnąć auto mam ciężką sytuację materialną dlatego pytałem z jakimi kosztami muszę się liczyć a ty mnie nie osądzaj bo nie o to pytałem

Powrót