porzucona nieruchomość

• Autor wątku Autor wątku hodak2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

hodak2

Użytkownik
Odpowiedzi
177
witam wszystkich i proszę o pomoc co mam zrobić , chodzi o to że stoi dom którym chętnie bym się zainteresował czyli zamieszkał wcześniej wykupił ale jest zaniedbany od 16lat to informacja od sąsiadów niewiadomo gdzie są właściciele ,ustaliłem ich nazwiska, nr działki i idę jutro zobaczyć księge wieczystą.Ale jak zrobić i ustalić ewentualnych spadkobierców .Możecie pomóc gdzie mam sie zwrócić i co zrobić .

Dowiedziałem się od sąsiadów że prawdopodobnie córka niezyjących właścicieli wyjechała na śląsk z konkubentem i tam siedzą w więzieniu.Sprawa się gmatwa.Co tu robić....

Witam, niestety przejoł go komornik a będzie za 2 miesiące licytacja a z tego co widziałem to trzeba zrobić rozbiórkę ,ciekawe ile będzie kosztować na licytacji.?

Witam . czy ktoś coś dopisze ? poza tym jeżeli komornik to przejoł a za2 miesiące ma wycenić to jak przebiega sprzedaż możecie pomóc!

Odbywa się licytacja. Podobnie jak na allegro troszkę ;)
Pierw musi zostać dokonany opis i oszacowanie nieruchomości aby poznać cenę wyjściową.

Witam a jeżeli jest to dom piętrowy , zniszczony bez okien dziurawy dach wyniesione co sie dało stoi tylko jak w stanie surowym ale z wilgocią ,pozalewany i niewiadomo co jeszcze od conajmiej 16 lat to ciekawe ile komornik bądzie chciał za niego ? a wpłacając rękojmię przed licytacją można ją stracić ?

Można stracić ale tylko wtedy gdy wygra się licytację i w terminie nie wpłaci reszty wylicytowanej kwoty. W sądzie termin ten trwa 2 tygodnie z możliwością przedłużenia do 1 miesiąca (potrzebne pismo z wnioskiem) i zaczyna biec od momentu dostarczenia do ciebie wezwania do zapłaty reszty ceny.

Każdy licytujący wpłaca a jeden wygrywa to co inni tracą rękojmę?

Pozostałym licytantom rękojmia jest zwracana.

Acha rozumiem i dziękuję za pomoc zamykam temat. :)

Powrót